Badmintonklub fik midler fra foreningspuljen til at uddanne klubbens trænere

Hedensted Badmintonklub søgte og fik 10.000 kroner fra foreningspuljen til et internt trænerforløb.

Ingen eller dårlige trænere er gift for din klub. Kan du som træneransvarlig ikke tiltrække og fastholde dygtige trænere, vil spillerne langsomt forsvinde ud af medlemskartoteket.

Læs også: Nu kan I søge DIF og DGI's foreningspulje

Det er formand og træneransvarlig i Hedensted Badmintonklub Connie Damgaard bevidst om. Hun var derfor ikke i tvivl, da bestyrelsen sidste år drøftede, hvad de skulle søge midler til i DIF og DGI's foreningspulje, der har som mål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne og skabe rum til udvikling.

”Det er så vigtigt at have stabile, dygtige og engagerede trænere, så vi besluttede hurtigt, at vi ville søge 10.000 kr. til et trænerforløb,” fortæller Connie Damgaard.

Connie Damgaard har foreningsarbejdet under huden efter tre år som formand, seks år i bestyrelsen i Hedensted Badmintonklub samt 20 år som frivillig i håndboldafdelingen. Hun ved derfor, hvad det kræver for at drive en velfungerende forening.

Det er ikke sidste gang, vi vil søge midler til udvikling

Connie Damgaard, Hedensted Badmintonklub

”Det gælder hele tiden om at gøre det attraktivt at være i klubben," siger Connie Damgaard. 

Det skal ikke kun være attraktivt for medlemmerne at være i klubben, men også for trænerne. Connie Damgaard udfyldte derfor ansøgningsformularen, hvor man specifikt skal beskrive, hvad de ansøgte midler skal bruges til. I dette tilfælde et in-house trænerkursus i klubben.

”Vi kunne godt have sendt nogle af vores trænere på individuelle kurser, men vi tror på, at det både vil styrke klubben og de enkelte trænere, hvis vi kunne få en instruktør ud i klubben, så vi både kan give vores trænere den samme gode uddannelse og samtidig styrke sammenholdet mellem træner på tværs af hold og alder.”

Trænergruppen blev rystet sammen

Hedensted Badmintonklub fik bevilget midlerne til et in-house kursus, så en trænerinstruktør kunne komme ud og inspirere klubbens trænere.

”Alle vores trænere deltog en hel lørdag, hvor de fik gennemgået teori og praksis, og efterfølgende kom instruktøren tilbage og overværede deres træning og gav dem evalueringer,” fortæller Connie Damgaard.

Fakta om Foreningspuljen

  • Hvert år uddeles 44 millioner kroner fra DIF og DGI’s Foreningspuljen til idrætsforeninger. Puljen har som mål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne og skabe rum til udvikling
  • Alle idrætsforeninger kan søge puljen, og der kan søges til et enkelt overordnet formål per ansøgning. Hver forening kan ikke få godkendt mere end en ansøgning i et kalenderår
  • Foreninger med flere afdelinger har dog mulighed for at få godkendt en ansøgning per afdeling per år. Det samlede tildelte beløb til foreningen kan dog som udgangspunkt ikke overstige 300.000 kroner

Vis mere Vis mindre

Selv om aldersforskellen spænder fra 12 til 62 år tog alle hjælpetrænere og trænere godt imod initiativet.

”Det var rigtig godt at få rystet vores trænergruppe sammen på en anden måde, og så fik de hver især en række redskaber, som de kan bruge i deres træning. De skulle bl.a. sætte mål og delmål, og de fik lavet træningsplaner og tjeklister, som de kan bruge i deres daglige træning, så på den måde får vi også en rød tråd i vores træning,” fortæller Connie Damgaard.

En af de unge trænere, som deltog i trænerforløbet, er 17-årige Mads Eriksen. Han har trods sin unge alder allerede været hjælpetræner i tre år og voksentræner i et år.

"Kursusformen betød, at alle os trænere fik talt sammen på tværs af holdene, og på den måde fik vi også styrket det sociale i klubben

”Instruktørforløbet var virkelig godt. Vi fik inspiration til en spændende træning, og så betød kursusformen også, at alle os trænere fik talt sammen på tværs af holdene, og på den måde fik vi også styrket det sociale i klubben,” siger Mads Eriksen.

Bestyrelsen tager altid trænerne med på råd

Hedensted Badmintonklub er en breddeklub inde i en god udvikling. Medlemstallet på omkring 425 bliver fastholdt, 60+-holdet har spillere på venteliste, og så er der helt udsolgt på baneudlejningen.

”Vi har altid været gode til at søge midler hos DGI, og dette trænerforløb har bare været med til at give os endnu mere blod på tanden i forhold til at prøve nye tiltag. Det er i hvert fald ikke sidste gang, vi vil søge midler til udvikling,” siger Connie Damgaard.

Hun understreger, at bestyrelsen altid tager trænerne med på råd.

”Vi har altid haft et tæt samarbejde med trænerne, og vi spørger også gerne de unge trænere til råds, inden vi beslutter noget i bestyrelsen, og jeg tror på, at et fælles trænerforløb som det her er med til at styrke det samarbejde.”