Badmintontræning er socialt på tværs af køn

Det sociale fællesskab er en vigtig del af træningen i Lillerød Badmintonklub, hvor træner Danni Persson blander spillerne på tværs af køn og alder for at skabe et bedre træningsmiljø.

Der er flertal af drenge på holdet i Lillerød Badmintonklub, hvor Anne Marie Colstrup spiller badminton. Men det synes hun, er helt fint. For træner Danni Persson er god til at blande spillerne. Man får altså ikke altid lov til at spille sammen med sin bedste ven eller veninde – og det skaber faktisk et godt socialt fællesskab.

”Det der er sjovt ved det, det er, at Danni er ret god til at blande os,” siger Anne Marie Colstrup og fortsætter:

”Nogen gange siger han, at vi ikke selv må vælge makker, og vi skal være sammen med en fra det modsatte køn.”

Godt fællesskab mellem drenge og piger

En af grundene til at spillerne bliver blandet er, at der ikke er så mange piger på holdet. Til nogle træninger er Anne Marie faktisk den eneste pige på holdet.

”Vi får bedre muligheder for også at få et godt fællesskab med drengene. Og det giver bare et mere socialt liv,” siger hun.

Fællesskab i hele klubben

Det er ikke kun på de enkelte hold, at trænerne er opmærksomme på at blande spillerne, så de lærer hinanden bedre at kende. Det er en generel ting for klubben; også på tværs af holdene.

De har en ordning med, at når der er holdskifte, så spiller de lidt med det forrige eller efterfølgende hold for på den måde at skabe en rød tråd i hele klubben.

”Så er det heller ikke så farligt, når man rykker op, fordi man allerede kender spillerne,” siger Danni Persson.