Badmintontræning skal give plads til alle

Det er vigtigt at skabe et træningsmiljø, der kan rumme alle fra bredde- til elitespillere. Badmintonklubben skal være spillernes andet hjem.

Når ketsjerne svinges i Lillerød Badmintonklub, er der fokus på både spillet og fællesskabet. Klubben gør meget ud af, at spillerne kender hinanden på tværs af alder og niveau for at skabe en hel klub, hvor alle bliver set og føler sig hjemme.

Det gode miljø kommer i, at det er et rart sted at være. Det er ligesom spillernes andet hjem

Danni Persson, Træner i Lillerød Badmintonklub

”Det gode miljø kommer i, at det er et rart sted at være. Det er ligesom spillernes andet hjem.

Om det er vores elite landsholdsspillere eller vores breddespillere, så skal der være plads, og vi skal kunne rumme alle sammen,” siger Danni Persson.

Træning skal være sjovt og hårdt

En måde at rumme alle på, er at du som træner skal være opmærksom på at komme rundt til alle de individuelle spillere på en træningsgang.

”På mine træninger skal man gerne synes, det er sjovt og hårdt, og at man får noget ud af det. Og så skal de gerne føle, at jeg når at ramme hver enkelt spiller i løbet af træningen,” siger Danni Persson.

Han mener, det er vigtigt at have tid til at rette og hjælpe alle spillere, så alle spillere føler, de får noget ud af træningen. Både dem der spiller for sjov og elitespillerne.

En hel klub

I Lillerød Badmintonklub har de gjort meget ud af at skabe det, de kalder ”en hel klub”, hvor spillerne kender hinanden på tværs af alder og niveau. Det gør de blandt andet ved, at trænerne både har ungdoms og senior hold, og at der et lille overlap mellem træningerne.

”Det er simpelthen for at sige, at vi skal kende dem, der er på holdet over, så på den måde er det ikke farligt at rykke op, for man kender godt navnene, og man kender godt spillerne. Så det er for at skabe én klub og ikke hold på forskellige tider. Og det virker indtil videre rigtig godt,” siger Danni Persson.