Bollywood-dans og bordfodbold giver nye badmintonspillere

Hyggebadminton og anderledes arrangementer gør forskellen i SAIF Badminton i København. De oplever stor interesse især for deres event-stævne til Badmintonsportens Dag.

Badmintonsportens Dag løber af stablen 26. september i år. Samme lørdag og følgende søndag afholder SAIF Badminton i København seniorstævnet Yonex Valby Open. Det gjorde de også sidste år, og successen var så stor, at de holder fast i traditionen. Stævnet fik nemlig endnu mere opmærksomhed end normalt, og det har betydet flere medlemmer.

"Folk kom og deltog, og da de så skulle finde en klub til sæsonstart, vidste de, at vi er sjov og ballade," fortæller Thomas Irving Pedersen, som er Seniorformand i SAIF.

Vi præsenterer badminton på en sjov måde med et anderledes koncept

Thomas Irving Pedersen, Seniorformand i SAIF Badminton

Men det er heller ikke kun selve stævnet, der trækker folk til, understreger han:

"Vi præsenterer badminton på en sjov måde med et anderledes koncept." 

Han fremhæver som eksempel, at opvarmningen sidste år var en fælles bollywood-dans. Og afrikansk dans og zumba har også fyldt halgulvet.

Dyrker det utraditionelle

Yonex Valby Open er en formel titel til en meget uformel begivenhed: Det er en seriøs turnering med ranglistepoint og det hele, men rammerne er anderledes og afslappede. I SAIF opfatter de selv stævnet som et event.

"Konceptet er så utraditionelt som muligt. Badminton er en del af det, men vi har en masse andet, for at bryde rammerne op. Man skal være underholdt mellem kampene også," siger Thomas Irving Pedersen og remser op:

"Vi har for eksempel fælles Zumba-opvarmning, massører mellem kampene, opstrengning og sportsbutik i hallen, spillerlounge med sofagruppe, forkælelse ved lodtrækning blandt de deltagende klubber, fotokonkurrence, uddeling af t-shirts, spillehjørne med bordfodbold, kæmpemikado og - ludo, ølstafet-turnering...".

Drivkræften i klubben har altid været de 3 F’er – Fjer, Fester & Fælleskab, hvor målet har været at have en klub med fokus på det sociale

Thomas Irving Pedersen, seniorformand i SAIF Badminton

Og dét er noget, som tiltaler mange. Gennem de seneste år har Yonex Valby Open haft deltagere fra Sverige, Norge og Grønland, Tyskland, England, Irland og Frankrig, Polen, Schweiz, Ungarn og Indonesien.

"De har været meget imponerede, over den måde vi har kunnet kombinere badminton med det sociale her i Danmark. Turneringen har i høj grad været med til at sætte SAIF på landkortet, og den har helt sikkert været en medvirkende faktor til at skabe vores profil, som har gjort at mange har valgt at spille i vores klub," siger Thomas Irving Pedersen.

Fjer, fest og fællesskab - det giver medlemmer

SAIF Badminton har efter eget udsagn Danmarks største seniorafdeling. Men i forhold til andre ambitiøse klubber, satser klubben meget lidt på elite. 

"Vi spiller primært 3. division og nedefter, så hos os er det hyggebadminton to gange om ugen," siger Thomas Irving Pedersen.

Han mener, at det er en af grundene til klubbens succes.

"Drivkræften i klubben har altid været de 3 F’er – Fjer, Fester & Fælleskab, hvor målet har været at have en klub med fokus på det sociale, men hvor der samtidig også skulle være plads til ambitioner hos den enkelte spiller."

Prioriteringen af det sociale og hyggespillet viser sig tydeligt i klubbens medlemsstatistikker. I 2002 tilmeldte klubben sit første seniorhold og havde omkring 10 seniorspillere. I år er 10 hold tilmeldt og mere end 170 seniorspillere sender fjerbolde afsted til de ugentlige træninger.