Drømmen om LM og de mange point

Benjamin Lindvig Hansen skal til U15-Landsmesterskaberne i badminton. Han blev nummeer to til udtagelsesstævnet og drømmer nu om podiepladser og oprykning.

Benjamin Lindvig Hansen tabte finalen til udtagelsesstævnet i tredje sæt - og er rigtig godt tilfreds. Foto: Vibeke Hansen

Lørdag 23. januar var en skæbnedag for landets badmintonspillere; det var stævnedag - udtagelsesstævnet til Landsmesterskaberne.

126 spillere var samlet i DGI Huset Vejle for at afgøre, hvem der skal repræsentere Sydøstjylland til foråret. 13-årige Benjamin Lindvig Hansen var en af dem.

Det er med til at gøre det sjovt, når jeg klarer mig godt

Benjamin Lindvig Hansen, badmintonspiller

"Jeg regner med… jeg er næsten sikker på, at jeg går videre. Men jeg er i en svær pulje, så jeg tror ikke, at jeg vinder det hele," sagde han lige inden stævnet.

M-rækken inden U 17

Benjamin Lindvig hansen er i gang med sin fjerde sæson som badmintonspiller. Han træner fire gange om ugen i Ellebohallens Badmintonklub i Taulov, og så spiller han i B-rækken og håber at gøre sig gældende til LM for U15-spillere.

"LM betyder rigtig meget, for det giver point. Hvis det nu skete, at jeg vinder LM giver det mange point," siger han og lægger tryk på 'mange'.

Benjamin Lindvig Hansen er nemlig slet ikke i tvivl om, hvad badminton skal være for ham:

"Jeg kan godt lide indendørs sport, og efter jeg er begyndt at udvikle mig, er det blevet sjovere. Det er med til at gøre det sjovt, når jeg klarer mig godt. Og jeg er næsten sikker på, at jeg kommer i A-rækken, inden jeg ryger i U 17. Men jeg kunne godt tænke mig at komme i M-rækken, hvis det overhovedet er muligt".

Tredje sæt

Inden kampene til udtagelsesstævnet var nerverne til at mærke; der var meget på spil.

Jeg ryster måske lidt inden en kamp, men så går jeg ind og spiller spillet

Benjamin Lindvig Hansen, badmintonspiller

"Jeg ved aldrig, hvordan det kommer til at gå. Måske har jeg en dårlig dag. Måske en god. Jeg ryster måske lidt inden en kamp, men så går jeg ind og spiller spillet," siger Benjamin Lindvig Hansen med et smil.

Hans stævnedag bød på seks kampe i alt, og endelig - til allersidst - kunne han gå på banen som én af de to finalister. 

"Jeg havde det rigtig fedt. Jeg mødte nogle svære modstandere hele dagen og kæmpede meget i  min pulje, men så blev det alligevel som forventet: Jeg kom i finalen mod Frederik," siger Benjamin Lindvig Hansen begejstret og fortsætter:

"Jeg tabte i tredje sæt, men jeg har aldrig været i tre sæt mod ham før, så det var jeg rigtig glad for, at jeg fik."

Så nu skal der trænes igennem. U15-landsmesterskaberne løber af stablen 19. til 20. marts 2016 i Fredericia Idrætscenter.