Fokus skal være på at lære

Benjamin Lindvig Hansen forbereder sig til LM. Efter udtagelsesstævnet er han rykket op til række A, og det har justeret forventningerne.

Mandag aften træner Benjamin Lindvig Hansen en time og 45 minutter i Ellebohallens Badmintonklub i Taulov. Det samme gør han onsdag aften. Tirsdag og torsdag morgen fra 7.45 og halvanden time frem deltager han i elitetræning i Frederecia idrætscenter. Og det supplerer han med fire-seks timers styrketræning om ugen.

Sådan har hans uge set ud siden i sommer, hvor han startede i talentklassen på Ullerup Bæk Skolen i Fredericia. Det har kunnet mærkes på hans spil, og i januar blev Benjamin nummer to til udtagelsesstævnet i DGI Sydøstjylland, og i samme ombæring rykkede han op til A-rækken.

"Jeg er rigtig glad for, at jeg er rykket op, for så kan jeg komme hurtigt ud og møde andre spillere til nogle A-stævner. Jeg vil stadig gerne nå at rykke op i række M, inden jeg bliver 17 år," siger Benjamin.

Fokus på udvikling

En af Benjamins trænere er kinesiske Xiaoyan Dai, som underviser badmintontalenterne i Frederecia hver torsdag.

Jeg er ikke så fokuseret på, hvor meget Benjamin vinder. Jeg fokuserer på, om han bruger de ting, jeg lærer ham

Xiaoyan Dai, Benjamins træner

"Jeg er ikke så fokuseret på, hvor meget Benjamin vinder. Jeg fokuserer på, om han bruger de ting, jeg lærer ham," siger hun.

For efter hendes mening, skal træning af spillere på Benjamins alder og niveau handle om udvilikng.  Ikke om resultater.

"Det gør ikke noget at være dårlig, men det gør noget, hvis man ikke vælger at blive bedre. Det handler om, at de forsøger. Så når vi træner spørger jeg altid til, hvilke ting, de har gjort både godt og dårligt. Så kan jeg se og høre, om de har brugt de ting, de lærer af mig," siger Xiaoyan.

Og den indstilling kan man tydeligt mærke, at Benjamin har taget til sig:

"Nu hvor jeg lige er rykket op i A, tror jeg ikke, at mine chancer er så store mere. Men jeg vil gøre mit bedste. Det betyder stadig meget at være med, for jeg vil jo gerne op og have en medalje. Så jeg vil give alt, hvad jeg har. Jeg regner i hvert fald ikke med at gå ind og tabe det hele – det ville være en dårlig indstilling," siger Benjamin.

Og han er godt klar over, hvor der skal sættes ind frem mod LM.

"Det er nok mine slag på bagbanen, jeg skal træne mest. Det er dem, jeg har sværest ved. Men jeg synes også godt, at jeg kan mærke, at jeg bliver bedre."

Justerede forventninger

Inden udtagelsesstævnet håbede Benjamin, at LM kunne blive hans springbræt til at rykke op fra B-rækken. Han er ambitiøs og har store krav til sig selv. Og derfor har han også justeret sine forventninger en hel del, siden han allerede rykkede op i A-rækken efter udtagelsesstævnet.

"Jeg synes ikke, at jeg er så klar til LM lige nu, for jeg er lige rykket op i række A. Jeg kvalificerede mig i række B, og nu skal jeg spille i A, så jeg skal lige træne lidt ekstra meget. Jeg er mest nervøs for at tabe det hele. Det er jo bare ikke rart at tabe," siger han og fortsætter:

"Det bedste, jeg kan håbe på er måske at vinde min pulje. Det vil være det største."