Guide til fjerbolde: vælg den rigtige hastighed

Få styr på, hvilken hastighed din fjerbold skal have, så den passer til dig.

Godt nyt! Det er ikke altid helt uberettiget, hvis du er typen, der sender fjerbolden bebrejdende blikke, når du for gud ved hvilken gang slår den for langt udover baglinjen.

Det kan nemlig ske, at din makker, naturligvis ikke dig, har valgt en forkert type hastighed på fjerbolden.

Fjerbolde produceres i forskellige typer hastigheder, og det er ikke uvæsentligt, at du spiller med en bold, der passer til dit niveau. Derudover spiller faktorer som vind og vejr ind på fjerboldens opførsel - også selvom du spiller i en hal. Så den selvsamme type bold, du brillerede med i sidste uge, kan sagtens vise sig som din fjende i ugen efter, hvis temperaturen er steget eller faldet et par grader.

Få styr på fjerboldenes hastigheder

Se, det er jo interessant! Spørgsmålet er nu blot, hvordan du navigerer i det cirkus. For langt de fleste badmintonspillere behøver du ikke bruge den information til andet end nyttig baggrundsviden, du kan trække op ad lommen, når spillet ikke kører. 

Dog er det væsentligt at vide, hvad fjerboldenes hastigheder dækker over. Hastighed 76 er en langsom bold. I den anden af spektret finder vi den hurtige hastighed 79. Det mest almindelige, og for langt de fleste også bedste valg, vil være hastighed 77 og 78.

Vil du gerne tage højde for årstiden, er det en god huskeregel at bruge hastighed 77 om sommeren og 78 om vinteren.