Hvor mange penge skal du bruge på fjerbolde?

Få råd og vejledning til, når du køber nye fjerbolde.

Det absolut dyreste ved at spille badminton er fjerbolde. Og desværre skal der ikke særlig meget til, før de går i stykker, så de dyrt indkøbte rør kan hurtigt få ben at gå på.

Fjerbolde kan købes i mange prislejer, og måske har du svært ved at gennemskue, hvor mange penge, du behøver bruge for at få en bold til dit niveau.

Måske tilhører du den store gruppe af badmintonspillere, som spiller cirka en gang om ugen med vennerne på hyggeplan, og så kan det virke ude af proportioner at bruge mange penge på at købe nye fjerbolde.

Men generelt kan det godt betale sig at købe en lidt dyrere fjerbold end den helt billige, lyder ekspertrådet fra Rasmus Skousen fra fjerboldproducenten RSL.

"Spiller du en gang om ugen eller mere, kan det ikke betale sig andet end at investere i den bedste kvalitet," siger Rasmus Skousen, der vel og mærke udtaler sig som ekspert i fjerbolde og ikke med det formål at sælge flere RSL-bolde.

Ifølge Rasmus Skousen koster et rør med kvalitetsfjerbolde fra omkring 200 kroner og opefter. Til gengæld får du en øget spilleglæde, højere genbrugsværdi og bedre holdbarhed. I rigtig mange sammenhænge er der grund til at stille spørgsmålstegn ved, om dyrere nødvendigvis er bedre, men hvad angår lige præcis fjerbolde er der i høj grad sammenhæng.

Så selvom du ikke spiller på eliteplan, slår hyppige skæverter og ødelægger en del bolde, er der alligevel grund til at overveje at investere i kvalitet. En bedre fjerbold går nemlig ganske enkelt ikke så nemt i stykker.