"Internationale oplevelser giver forståelse for, hvor stor en sport badminton er"

Rejser med badminton giver både kultur- og badmintonoplevelser for livet. Og DGI Badminton's kontakter verden over hjælper badmintonspillere og -trænere til netop det.

Nogle landsholdsspillere var på ferie. Men dem, som var hjemme, spillede gerne med Kasper, da han var i Phnom Pehn. Foto: Privatfoto

Kasper Anneberg Mikkelsen og kæresten pakkede rygsækkene og sprang på et fly 7. juli. Destination: Bangkok. Formål: To måneders backpacking og frihed.

Men ud over shorts, t-shirts og gode sko, indeholdt hans rygsæk noget temmelig utraditionelt. En badmintonketsjer. For selvom han og kæresten ikke havde planlagt en bestemt rute, var der bestemte oplevelser på ønskelisten:

Man får en masse oplevelser gennem sporten. Og når man mødes med de lokale gennem en sport, oplever man virkelig, hvordan et land er

Kasper Anneberg Mikkelsen, badmintonspiller og backpacker

"Jeg har fra DBIT-turen Facebook-venner fra det cambodjanske landshold, og jeg skrev til en af dem, at jeg højst sandsynligt kom forbi Phnom Penh, og om jeg måtte komme forbi og spille med," fortæller Kasper Anneberg Mikkelsen.

Og det måtte han.

Man lærer et land at kende gennem sporten

Kontakterne til det cambodjanske landshold fik Kasper Anneberg Mikkelsen, da han rejste i Kina, Thailand, Vietnam og Cambodja med DBIT, Danish Badminton Inspiration Team, i 2014.

Og for ham er der både givende kultur- og badmintonsportslige oplevelser at hente, ved at flette badminton ind i sin backpacker-tur.

Når man går en tur om aftenen i den lokale park her, står der mange og spiller badminton. Det er virkeligt livsbekræftende

Kasper Anneberg Mikkelsen, badmintonspiller og backpacker

"Man får en masse oplevelser gennem sporten. Og når man mødes med de lokale gennem en sport, oplever man virkelig, hvordan et land er. I dag blev for eksempel inviteret til frokost, efter vi havde spillet. Og i aften er vi blevet inviteret ud for få en drink, inden vi rejser videre mod Ho Chi Minh i morgen tidlig," siger Kasper Anneberg Mikkelsen onsdag den 27. juli.

Det blev turens anden og sidste dag med landsholdsspillerne, inden rejsen gik videre.

"Ture som denne, og specielt DBIT, bidrager til at få en forståelse for, hvor stor en sport badminton er, og hvor mange der elsker den. Når man går en tur om aftenen i den lokale park her, står der mange og spiller badminton. Det er virkeligt livsbekræftende. Samtidig er det også en lidt anden spillestil de har herude, med lidt mindre teknik for de flestes vedkommende, men så står de hårdt," fortæller han begejstret.

Mere badminton i Vietnam

Selvom Kasper Anneberg Mikkelsen nu har forladt Cambodja til fordel for Vietnam, betyder det ikke, at badmintondelen af hans rejse er slut.

"Jeg har har skrevet til Mette Therkelsen (formand for DGI Badmintons internationale udvalg, red.) og fået en kontakt på n i Ho Chi Minh, som dog er flyttet. Men hun skulle meget gerne have fået i stand, at jeg kan komme med nogle af hendes venner ud i hendes gamle klub og spille," fortæller han.

På den måde drager han fordel af både sine egne og DGI's internationale kontakter for at få badmintonoplevelser uden for Danmarks grænser. 

Det har du også mulighed for!