LBS er årets klubtur for Thorsager-Rønde

Kampgaranti og et unikt socialt fællesskab giver grund til at komme igen år efter år til Landsbadmintonstævnet.

12-årige Mette Kragh (tv.) og 15-årige Nicoline Rue Rasmussen sætter især stor pris på fællesskabet og sammenholdet til LBS. Foto: Martin Hungeberg

Det har for længst udviklet sig til en fast tradition for Thorsager-Rønde IF’s badmintonafdeling at drage til det årlige Landsbadmintonstævne, også kaldet LBS. I 2017-udgaven i Vejle var de 17 af sted.

”Jamen, alle i klubben ser frem til det. Hele setuppet til LBS er noget, vi kan spejle os i,” siger Hasse Rasmussen, som er leder i Thorsager-Rønde, forælder til to af spillerne og deltager ved LBS for femte gang.

Vi er en lille breddeklub, så derfor synes vi, at det er fantastisk, at spillerne er sikret otte kampe uanset resultat og niveau

Hasse Rasmussen, leder i Thorsager-Rønde

”Jeg elsker jo at spille badminton, så det er derfor, jeg er her, men det sociale tæller mindst ligeså meget. I aftes var vi i svømmehal, og bagefter hyggede vi på skolen, hvor vi bor. Senere skal jeg spille natminton. Det betyder meget, at du hele tiden kan foretage dig andre ting end selve turneringen,” tilføjer den 12-årige Thorsager-Rønde-spiller Mette Kragh.

Bliver i hallen og bakker hinanden op

For badmintonklubben fra Djursland giver det noget særligt at være på tur i samlet flok. LBS fordrer et turneringsfællesskab, som man ikke støder på mange andre steder, mener leder Hasse Rasmussen:

”Normalt gør turneringsplaner og inddeling i alder og niveau, at vi ikke er mange samlet til de enkelte stævner. Når man har spillet sine kampe, så tager man hjem. Til LBS er vi alle i hallerne på samme tid, og spillere på alle niveauer kan deltage. Det giver en masse til stemningen og sammenholdet i en klub,” fortæller han.

Hasse Rasmussen bliver bakket op af sin datter, 15-årige Nicoline Rue Rasmussen:

”Vi støtter og hepper på hinanden. Det er fedt at være en del af, og jeg bliver bestemt ikke træt af det over en weekend. Du tænker ikke på, om det er en U11- eller U17-kamp du ser, og du kan tale med alle, når dagen er forbi.”

Mulighed for hurtigt at lære nye at kende

Befinder man sig på gangene mellem hallerne og de utallige badmintonkampe til LBS, summer det af liv og børn og unge med ketsjere.

Man lærer ret hurtigt spillere fra andre klubber at kende. Vi er for eksempel lige blevet venner med nogle nordmænd

Nicoline Rue Rasmussen, 15 år

"Faktisk startede det ikke så godt, fordi de slog os ud i doubleturneringen. Men så spiste vi frokost med dem efter kampen, og det var rigtig hyggeligt. Det er fedt, at man kan nå at tale med folk og bruge tid sammen,” forklarer Nicoline Rue Rasmussen, som er rykket ind i hal 1, hvor forældre fra Thorsager-Rønde er ved at dele kage ud fra en bradepande.

”Ja, nu ser det sørme ud til, at der er kage. Det skal der jo også være plads til, når vi nu er af sted i en hel weekend,” afslutter leder Hasse Rasmussen.