MiniTon-fans blev skabt i børnehaven

Eva Delberg har skabt MiniTon-begejstring i Vordingborg, hvor børnehavebørn vrimler til hallen hver uge.

Det kan være svært at holde sig fra hallen, når man er glad for badminton. Det kan Eva Delberg skrive under på. Fire dage om ugen finder man hende enten på eller uden for banen som tilskuer eller træner i Vordingborg Badmintonklub. Her står hun blandt andet i spidsen for et par MiniTon-hold.

“Det er fedt. Jeg elsker selv at være i badmintonhallen, så jeg tænkte, at det skal andre da også have mulighed for” siger Eva Delberg.

Hun er vuggestuepædagog i en integreret institution med både vuggestue og børnehave, og med en masse børnehavebørn omkring sig, så hun mulighed for at give dem leg og gode oplevelser med MiniTon.

Fik leder og formand med på idéen

Et krav fra Vordingborg Kommune om samarbejde mellem institutionen og lokalområdet fik den badmintonbegejstrede kvinde til at spørge både institutionens leder og badmintonklubbens ungdomsformand, om de var med på idéen om MiniTon i dagstimerne.

“Det var de heldigvis, Det har været fedt med en leder og ungdomsformand med ja-hatten på,” siger Eva Delberg.

Det vigtigste er, at børnene oplever glæden ved at bevæge sig og komme ned i hallen. Måske giver det dem endda lyst til en dag at finde en idrætsklub og blive en del af det fællesskab

Eva Delberg

Da MiniTon på denne måde foregår i forældrenes arbejdstid, og de dermed ikke deltager, får Eva Delberg hjælp fra andre pædagoger i børnehaven. Derfor er der væsentlig færre voksne til stede end normalt, men alligevel får hun det til at lykkedes.

Øvelsesmateriale en stor hjælp

“Hvis man kan få kollegerne med på idéen, kan det sagtens lade sig gøre,” siger hun og fortæller, at DGI’s MiniTon-materiale har været en fin hjælp til at komme i gang.

“En hjælpetræner i klubben havde været til MiniTon-kursus og fik udleveret en bog med øvelser, som jeg også har brugt til begyndertræning. Da konceptet med børnehavebørnene er lidt anderledes, fordi der er 5-6 børn per voksen, tilpassede jeg øvelserne lidt. Det har fungeret rigtig godt,” siger Eva Delberg.

Succesen har betydet, at en anden børnehave også er blevet koblet på, og Eva Delbergs plan er også at starte et officielt MiniTon-hold op i klubben.

“Så håber jeg selvfølgelig at se nogle af de børnehavebørn, der har prøvet det,” siger hun.

“Men det vigtigste er, at børnene oplever glæden ved at bevæge sig og komme ned i hallen. Måske giver det dem endda lyst til en dag at finde en idrætsklub og blive en del af det fællesskab,” siger hun.