MiniTon skaber stærkt fundament for eliteklub

Værløse Badmintonklub har spillere på alle niveauer hele vejen op til elite, og MiniTon er på flere måder en rigtig god idé, mener den store klub.

MiniTon giver værdi for klubber af alle størrelser og på alle niveauer. Det mener Mikkel Assing, der er ungdomscheftræner og assisterende ligatræner i Værløse Badmintonklub.

Klubben har mange spillere, også nogle af de dygtigste i Danmark, og samtidig løber der to MiniTon-hold rundt med 12-14 børn på hver.

“Vi synes, det er rigtig vigtigt at have MiniTon som tilbud til de mindste børn. For os handler det blandt andet om at få folk ind i folden. Hvis de lærer at spille badminton tidligt, så er der større chancer for at de fortsætter,” siger Mikkel Assing og uddyber:

“MiniTon giver et virkelig godt motorisk grundlag, så det bliver nemmere at lære nyt og blive bedre. Det er enormt relevant i forhold til ikke at miste spillere. Jeg oplever, at en del spillere stopper, fordi badminton kan være for svært,” siger han.

Selvom det kan være svært at måle på, har Mikkel Assing indtil videre set en god effekt hos de spillere, der har gået til MiniTon i klubben. Blandt andet hos klubbens U9-hold, som han oplevede være et godt stykke foran de jævnaldrende.

Det er vigtigt for os at skabe fornemmelsen af, at man faktisk har været til badmintontræning for små børn. Slået til en ballon, leget fangeleg mellem stregerne på banen eller hvad det måtte være

Mikkel Assing

“Vi vil helt sikkert gerne lave spillere, der bliver rigtigt dygtige, og eliten kommer ud af bredden, så det er vigtigt med et godt grundlag,” siger han.

Legen i fokus

Samtidig med at klubben håber at skabe glade, dygtige spillere, der har lyst til at fortsætte med badminton i lang tid, er omdrejningspunktet for MiniTon i Værløse, at det først og fremmest skal være sjovt og med masser af leg.

“Det er jo underholdning, det er ikke små ninjaer, der skal være elitespillere som 7-årige. Men derfor kan baggrunden godt være seriøs - uden at det går ud over ungerne,” siger Mikkel Assing.

“Det er vigtigt for os at skabe fornemmelsen af, at man faktisk har været til badmintontræning for små børn. Slået til en ballon, leget fangeleg mellem stregerne på banen eller hvad det måtte være,” siger han.

Træneren er afgørende

Hans bedste råd til klubber, der vil afprøve MiniTon er at bruge krudt på at finde de rette trænere. Han mener ikke, at vedkommende behøver at være et badminton-orakel, men der skal være en grundlæggende forståelse for spillet og ikke mindst pædagogisk sans.

“Hos os bunder meget af succesen i, at vores to trænere er mega populære hos børn og forældre. Det er virkelig vigtigt at have nogen, der kan lave en sjov træning og opbygge relationer, der gør, at alle har lyst til at komme igen,” siger Mikkel Assing, der mener, at tålmodighed også er vigtigt.

“Det kan godt tage noget tid, før man ser effekten af at have MiniTon. Men under alle omstændigheder har vi medlemmer i den her aldersgruppe, og det er jo fedt. Kan vi så på sigt få nogle af dem over og blive en del af den almindelige træning, så er det helt perfekt.”