Natminton giver afveksling på badmintonlejr

I efterårsferien var der badmintonlejr i Gylling, hvor aftenens sidste udskejelse blev natminton, der giver helt nyt liv til spillet.

”Åååååååårh!”

Sådan lyder det i bølge gennem børnene i hallen, da lyset bliver slukket. Badmintonnettet lyser op i rødt, banen er kridtet op i grøn og ketsjerne lyser i flere forskellige farver. Der går ikke længe, før du ser selvlysende fjerbolde flyve henover nettene.

Gylling Boldklubs badmintonafdeling har badmintonlejr i efterårsferien. De skal spille natminton, og når lyset slukkes i hallen, så er det eneste, man kan se, alt det der fanger lyset fra UV-lampernes stråler.

Børnene er ellevilde

Efter en kort omgang pointkamp på halve baner bliver lyset tændt igen. Det vækker ikke stor tilfredshed hos børnene, der straks kalder på at få lagt hallen i mørke.

”Børnene har været spændte på, hvad det var. De vidste ikke meget andet end at boldene var selvlysende, og så kan det jo være svært at danne sig et overblik over, hvordan det egentlig kommer til at se ud,” siger Lars Larsen, arrangør af badmintonlejren i Gylling.

Det har været sjovt at prøve noget andet end det vi plejer at gøre. Det er rart med en anden slags træning

Frederik Hølmer Hansen, 13 år

Men noget tyder på, at børnene er vilde med det. De klistrer hinanden til i tape, der lyser op i UV-lyset, og der er store protester hver gang spillet stoppes, fordi der skal introduceres en ny øvelse.

Natminton gør lejren spændende

Ifølge Lars Larsen er der mange fordele ved at indføre natminton som en del af en badmintonlejr.

”Når børnene har været i gang hele dagen, skal det man laver stadig være spændende. Især når man er omkring 7-8 år, der kan det være svært at holde fokus,” siger han.

Og også børnene synes, det har været fedt at kaste sig over.

”Det har været sjovt at prøve noget andet end det vi plejer at gøre. Det er rart med en anden slags træning,” siger Frederik Hølmer Hansen på 13 år.

Den eneste udfordring er at få sat udstyret op, mener Lars Larsen. Men udstyret kommer med en vejledning, så det er mest lidt ekstra frivillige hænder, der har været brug for.

”Vi var fire mænd i gang i en time. Men det er ikke så krævende, hvis man tør sætte to ledninger sammen,” siger han.