Kursus for dig, der er træner for voksne og seniorer i badminton

Trænere for voksenhold i badminton har hidtil måtte kigge langt efter ny inspiration i form af kurser og uddannelser. Det råder nyt seniortrænerkursus nu bod på.

Er du træner for et voksenhold i badminton og savner du konkrete tips og øvelser, der giver både dig og dine spillere en endnu federe træning? 

Det kan du nu få på kurser rettet mod seniortrænere. Dygtige og motiverede trænere er en af de vigtigste nøgler til succes i badmintonklubberne, og derfor er der skabt et nyt tilbud til seniortrænere på alle niveauer hele vejen op til 3. division.

I efteråret var de første deltagere afsted på et pilotkursus. Det blev en succes, fortæller Lars Uhre, der er afdelingsleder for DGI Badminton. Den tidligere landstræner er en af underviserne på kurserne, der både fokuserer på single- og doubletræning.

Nemt at bruge i træningen

“Deltagerne på pilotkurserne var glade for, at de kunne gå direkte hjem i klubben og bruge indholdet til næste træning,” siger Lars Uhre og uddyber:

“Formålet er at give trænerne nye, fede redskaber og masser af motivation. Det er et praksisorienteret kursus, hvor vi opholder os meget på halgulvet og på fem timer giver konkret inspiration til træningen,” siger han.

Selvom man har været motionist i masser af år, er der stadig motivation for at blive dygtigere og lære noget, og det vil vi bidrage til

Lars Uhre

Der venter blandt andet inspiration til samarbejde, taktik og teknik, siger Lars Uhre. På singlekurset er der for eksempel fokus på tekniske færdigheder som korte sving og maskeringer, taktisk analyse og tips til coaching og feedback. Doublekurset fokuserer desuden på færdigheder, der er særlig relevante i netop double.

Motiverende at forbedre sig

Lars Uhre glæder sig til at få de næste trænere igennem kurset, for han oplever stor interesse for at dygtiggøre sig.

“Jeg tror ikke, jeg har mødt spillere og trænere, der ikke ønsker at blive dygtigere uanset niveau, så derfor vil vi give nogle tilbud, der imødekommer det behov,” siger Lars Uhre.

“Selvom man har været motionist i masser af år, er der stadig motivation for at blive dygtigere og lære noget, og det vil vi bidrage til,” siger han.

De næste kurser foregår i Greve 15. september, hvor der er fokus på single, og Allerød 3. november, hvor der fokuseres på double. Et doublekursus i Nordjylland er også undervejs.