Nyt hold for voksne begyndere og tidligere spillere hitter i Gug

Gug Badminton har oprettet et hold for studerende, hvor både tidligere spillere og voksne begyndere kan spille, og holdet er helt fyldt.

Mange klubber har svært ved at fastholde spillerne, når studier, arbejde eller andre interesser flytter dem væk fra barndomsklubben, men i Aalborg har Gug Badmintonklub knækket koden Foto: Brian Rasmussen

I Gug Badminton har initiativrige frivillige startet studiebadminton op, hvor nybegyndere og tidligere spillere kan komme ud og slå til fjerbolden igen. 

"Vi startede i efteråret 2017, og det har virkelig været en succes. Holdene var fyldt på 4-5 dage, og vi er nu 24 spillere, og ingen er stoppet," fortæller Rasmus Damborg Larsen.

Han har i mange år været frivillig i Gug Badmintonklub, hvor han gennem tiden har siddet i forskellige udvalg og især søsat flere sociale arrangementer.

I et stykke tid havde Rasmus Damgaard Larsen kigget lidt misundeligt på fodboldklubberne i Aalborg, som lykkedes med at skaffe nye medlemmer blandt de studerende i den store universitetsby.

"Jeg talte derfor med en, jeg kender, i Viby badmintonklub i Aarhus, og han fortalte, at de også havde stor succes med at hente nye spillere blandt de studerende, så efter lidt sparring med en anden, jeg kender i DGI, gik vi ellers i gang."

En Facebook-annonce til en værdi af 100 kr

DGI tilbyder rådgivning og hjælp til at sætte gange i nye initiativer i badmintonklubber. I Rasmus Damborg Larsen og træner Mathias Christensen Kjærs tilfælde kastede de sig ud i det med et Facebook-opslag og 100 kr. til lidt promovering på de sociale medier.

Vi skrev simpelthen bare et opslag på vores Facebook-side. Nu er der venteliste på holdene

Rasmus Damborg Larsen, træner

"Vi skrev simpelthen bare et opslag på vores Facebook-side, at nu startede vi studie-badminton op, og det var en god idé. Nu er der venteliste på holdene," siger Rasmus Damborg Larsen.

Gug Badminton holder til i Byplanhallen i det sydøstlige Aalborg. Udenfor ligner hallen et gråt levn fra Lene Køppens storhedstid, men indenfor stråler glæden ved fjerbolden ud af alle 24 spillere på studieholdet denne onsdag aften i maj.

Omkring halvdelen er nybegyndere, mens resten lige skal have pudset støvet af ketsjeren og finpudset deres clear.

Har genfundet kærligheden til spillet

En af de tidligere spillere, som nu har fået lysten til badminton tilbage, er den 25-årige lærerstuderende Karl Engmann. Han spillede badminton som dreng hjemme i Herning, men efter et år på efterskole blev badmintonkarrieren aldrig genoptaget efter gymnasiet, og efter flytningen til Aalborg og studierne på lærerseminariet var ketsjeren blevet skiftet ud med et par fodboldstøvler.

"Jeg spillede fodbold med Mathias, men blev gjort opmærksom på det nye hold, så jeg tænkte hvorfor ikke. Det er meget attraktivt med nybegyndere og andre på ens egen alder, der tidligere har spillet," fortæller Karl Engmann.

Selv om Karl havde et velfungerende socialt liv udenfor studierne, så har studiebadminton betydet, at han har genfundet glæden ved foreningslivet.

Hør Karl Engmann fortælle om at starte til badminton igen som voksen 

"Når man flytter hjemmefra til en ny by, er det fedt at opleve den foreningskultur, der er i en idrætsklub. Omkring halvdelen af holdet er tilflyttere. Det betyder, at alle er meget engagerede og åbne overfor nye mennesker, så der gik heller ikke mange træningstimer, før vi var ude og hygge os sammen udenfor hallen, så jeg har virkelig genfundet kærligheden til badminton," siger Karl Engmann, som også kan bruge badminton på seminariet.

"Jeg er snart færdig som idrætslærer, så det er virkelig et fedt studiejob, at jeg også kan træne et hold med unge spillere, så jeg er virkelig faldet for badminton igen," understreger Karl Engmann.

En styrkelse af det sociale sammenhold

Gug Badminton har gennem tiden fostret danske mestre som Peter Gade og Christinna Pedersen, men klubben er først og fremmest en breddeklub. Klubbens målsætning er til enhver tid at kunne tilbyde de sportslige udfordringer, som spillermaterialet berettiger til.

"Studiebadminton er et af de tiltag, som er med til at styrke det sociale sammenhold medlemmerne imellem. At Gug Badmintonklub ikke udelukkende satser elitepræget skyldes, at der i bestyrelsen og i udvalgene er en holdning om, at vi som klub også har et ansvar for lokalområdet," slutter Rasmus Damborg Larsen.

Læs mere om studie-initiativet på Gug Badmintons Facebook-side.