Otte nominerede til årets ildsjæl i badminton

Uden ildsjæle i badmintonklubberne ville der være langt færre turneringer, spillere og faciliteter. Se de otte nominerede til årets ildsjæl.

Havde det ikke været for ildsjælene rundt om i badmintonklubberne, ville der helt sikkert være langt færre turneringer, spillere og faciliteter. At det er sandt, er de otte nominerede til titlen ”Årets ildsjæl” levende eksempler på. Initiativ-rigdom er kendetegnende for dem alle.

For eksempel er det ikke nemt at fusionere tre klubber, men det kan lade sig gøre. Det er ildsjælen, Lene Nørgaard Jensen, fra Randers BK et bevis på. Med respekt for klubbernes fortid og kultur har hun været med til at få fusionen til at glide på en gnidningsfri måde. I Hjørring Badminton Klub har de deres egen ”byggemand Bob” – Christian Nymand – som har været med til at afværge nedrivningen af hallen, bygget eget fitnesscenter i et redskabsrum og sat kameraer op, så alle aktiviteter i hallen live streames. Og på Bornholm står Anette Ipsen fra Aakirkeby solidt og rolig som bornholmsk granit i stormvejr, når det drejer sig om at fortsætte arbejdet bag den fine udvikling badminton oplever på solskinsøen.

Kriterier for at vælge ”Årets Ildsjæl”

 • Et naturligt samlingspunkt, der gør en forskel for den enkelte og fællesskabet
 • Tager og uddelegerer ansvar
 • Bidrager til mere og bedre badminton i lokalområdet
 • Repræsenterer badmintons værdier (oplevelse, glæde, udvikling og fællesskab)

Ildsjæle er klubbens faste holdepunkt

En af de helt store fællesnævnere blandt årets nominerede er, at de alle har en finger med i spillet, når der afvikles turneringer. De sørger for at rammerne er i orden, og alle har det godt. De er klubbens faste holdepunkt og tager ansvar for tingene.

Sådan er det også i Lyngby Badminton Klub, hvor Dorthe Engelhardt har været medvirkende til, at ungdomsafdelingen i løbet af årene er vokset fra 130 til over 300 medlemmer. Torben Frank og Henrik Andersen fra Storstrømmen planlægger og afvikler som frivillige landsdelens ungdomsturneringer og får forældre og spillere til at føle sig som en del af fællesskabet. Allan Nielsen fra Bredebro IF Badminton har uden egentlig badmintonerfaring, men med en evne til at se muligheder og handle på dem, gjort badminton til et attraktivt tilbud, som lokker rekordmange lokale til.  

Badmintonskole og klubkærlighed

Berit Lyck Fogh-Schultz fra Dalum Hjallelse Badminton Klub er en igangsætter udover det normale. I samarbejde med flere partnere har hun afviklet en fuldt belagt badmintonskole, fået gang i pigefjer-træning og er i det hele taget en synlig og anerkendt repræsentant for klubben.

Manden bag Jernløse Badminton Klubs mangeårige succes hedder Bjarne Næslev. Han er en inkarneret ildsjæl, som får alle medlemmer til at føle sig som en del af klubben og giver dem lyst til at melde sig som frivillige og trænere. Bjarne sikrer et fasttømret sammenhold, så der i dag må spilles i tre haller for at rumme alle ungdomsspillere.  

Hvem bliver årets ildsjæl?

Årets nominerede er blot få af de mange ildsjæle rundt om i klubberne, der gør en uvurderlig forskel for tusindvis af badmintonspillere. Alle fortjener hyldest, men kun en løber med titlen som ”Årets Ildsjæl”. Og det kan du opleve live, når DGI Badminton og Badminton Danmark afslører prisvinderen til Badmintonforum i DGI Huset i Vejle 11. maj 2019.

Tilmeld dig Badmintonforum i DGI Huset i Vejle 2019

De nominerede til årets ildsjæl er:

 • Bjarne Næslev - Jernløse BK
 • Lene Nørgaard Jensen - Randers BK
 • Torben Frank og Henrik Andersen – Storstrømmen
 • Dorthe Engelhardt – Lyngby Badminton Klub
 • Christian Nymand – Hjørring Badminton Klub
 • Berit Lyck Fogh-Schultz – Dalum Hjallelse Badminton Klub
 • Allan Nielsen – Bredebro IF Badminton
 • Anette Ipsen – Aakirkeby