Prøvetræninger fik masser til MiniTon

Dalum-Hjallese Badmintonklub har succes med at give børn og forældre mulighed for at prøvetræne MiniTon, inden de melder sig på holdet.

Det var en anelse tilfældigt, at Dalum-Hjallese Badmintonklub før sommerferien i 2019 gav sig i kast med MiniTon.

“Vi vandt en konkurrence, der gav os penge til indkøb af MiniTon-materiale, og så var vi jo nødt til at gå i gang,” lyder det med et smil fra ungdomsformand Berit Lyck Fogh-Schultz.

Det har de dog ikke fortrudt, for der har været god interesse for MiniTon i den fynske klub, der kalder sig for Odenses måske hyggeligste klub. Inden sommerferien testede de det hele af med et par gratis træninger, der blot blev annonceret på Facebook og hjemmeside.

“Der kom 5-8 børn hver gang, så det fungerede ret godt. Det viste, der var interesse for det. Tre af vores ældste piger og en dreng fra ungdomsafdelingen stod for træningen, og prøveperioden var også en god læringsproces for dem,” siger Berit Lyck Fogh-Schultz.

18 børn til første træning

Fra efteråret 2019 har klubben besluttet at give den fuld gas og bruger erfaringerne fra prøveperioden inden sommerferien. Klubben har sendt masser af flyers ud i lokalområdet og igen annonceret på Facebook og hjemmeside.

Før sommerferien kørte vi en gratis prøveperiode. Det gik super godt, for der kom 18 børn med forældre til første træning

Berit Lyck Fogh-Schultz

“Ligesom før sommerferien kørte vi med en gratis prøveperiode i august. På den måde kunne vi lokke flere forældre og børn til lige at prøve det af og få smag for det. Det gik super godt, for der kom 18 børn med forældre til første træning, og rigtig mange har allerede meldt sig på holdet,” siger Berit Lyck Fogh-Schultz.

Prisen for sæsonen er 500 kroner, og de 100 af dem går til et MiniTon-startkit, som blandt andet indeholder ketsjer, taske og drikkedunk.

“Det betyder meget for børnene at få sådan nogle ting, så det kan også være med til at motivere dem og give dem en god oplevelse fra start,” siger ungdomsformanden.

Kursus gav godt fundament

Hun anbefaler også at klæde trænerne så meget som muligt på og erkender, at det var en udfordring ikke at have en voksen træner på i begyndelsen.

“Det var den største udfordring for vores vedkommende. Men de unge har været på et introkursus til MiniTon, hvor de fik en super god trænerbog med hjem, som hjælper dem godt på vej,” siger hun og fortsætter.

“Nu har de også fået erfaring fra de første træninger og er allerede langt mere klar på, hvordan de skal håndtere det, engagere børnene og tale med forældrene,” siger Berit Lyck Fogh-Schultz.