5 tips til at få flere piger i din badmintonklub

Træning kun for piger er et af værktøjerne, der kan få flere piger i de danske badmintonklubber. Få 5 råd til, hvordan din klub får flere piger som medlemmer.

VIDEO: Se, hvad der får 27 piger til at komme i hallen hver mandag og spille badminton i Stavtrup.

Én af de unikke ting ved badmintonsporten er, at piger og drenge bliver blandet og får fantastiske oplevelser sammen. Det sker til træning, turneringer, holdkampe og i mixdouble.

Desværre er der færre unge piger end tidligere, der spiller badminton. Fra 2018 til 2019 har dansk badminton mistet 374 pigespillere i alderen 7-18 år.

”Vi oplever en medlemstilbagegang blandt pigerne, og dét betyder at vi må trække i arbejdstøjet, for vi vil ikke bare læne os tilbage og se på,” udtaler Michael Nørbæk som er idrætskonsulent i DGI Badminton og Badminton Danmark.

”Badminton-organisationerne og klubberne skal blive ved med at gøre det, som vi plejer at gøre, men samtidig skal vi have mere fokus på de unge piger,” fortsætter Michael Nørbæk.

Gode råd til din klub

For at tiltrække flere unge piger til badmintonklubberne, kan I som klub overveje at oprette rene pigetræninger som supplement til de blandede træninger.

”Vi ved, at der sker noget specielt godt, når piger samles i ét rum uden indblanding af drenge. Der opstår en intimitet og en lyst til at eksperimentere med ting, som er sjovere og mere trygt at prøve uden drenge. Og så er der jo fællesskabet, som pigerne er specielt gode til at dyrke og kan fremelske i eget rum,” fortæller Michael Nørbæk og fortsætter:

”Vi er derfor også helt sikre på, at en ren pigetræning kan bruges med fordel i et rekrutteringsøjemed, og dét har blandt andet Stavtrup IF Badminton taget op (se video i toppen af artiklen). Det er helt vildt så godt, de gør det, og vi håber andre klubber vil tage ideen op og kaste sig ud i det.”

Michael Nørbæk pointerer samtidig, at rene drengetræninger også kan være en gevinst for klubben.

Vil du vide med om pigetræning, så kontakt dine lokale idrætskonsulent.