Hjælp til badmintonforældre med at fordrive ventetiden

En badmintonhal er ikke altid verdens mest spændende sted at vente i som forælder. Til Landsbadmintonstævnet udfolder der sig et væld af aktiviteter rundt om kampene.

Badmintonforælder Lars Andreasen satte stor pris på, at der blev tænkt i aktiviteter udenom badminton til 2017-udgaven af LBS i Vejle. Foto: Martin Hungeberg

Lars Andreasen er ganske godt bekendt med ventetid til badmintonturneringer. Han har to piger, der begge spiller i HBC fra Hvidovre, og især inden for det seneste år er blevet flittige turneringsdeltagere. Oftest med far Lars som fast inventar, og det gjorde sig naturligvis også gældende under 2017-udgaven af Landsbadmintonstævnet, også kaldet LBS, i DGI-huset i Vejle.

Det er bestemt forbundet med en del ventetid, når vi er af sted. Derfor er det fedt at komme her, hvor der er tænkt over alt det udenom kampene

Lars Andreasen, badminton-forælder

"Jeg havde faktisk selv taget løbetøj med for at bruge tiden lidt fornuftigt,” siger Lars Andreasen og tilføjer:

”Jeg fandt så ud af, at der bliver arrangeret guidede løbeture til LBS, så det har jeg lige meldt mig til. Havde jeg haft mine badmintonsko med, så havde jeg også deltaget i turneringen for forældre og ledere i aften eller måske natminton. Under alle omstændigheder så giver det rigtig god mening, at der er tænkt så grundigt over aktiviteter til os, der ikke spiller, men mest af alt bruger tiden på at vente.”

Fordriv ventetiden med en guidet tur i lokalområdet

Aktivitetsudbuddet var ganske rigtig stort til LBS, hvor særligt DGI-husets svømmehal var populær.

Listen af aktiviteter indebar:

  • Fitness
  • Guidet løbetur
  • Guidet mountainbiketur
  • Svømning
  • Bordtennis
  • BadmintonFitness
  • Lederturnering
  • Natminton

Men også mange tog sig en bordtenniskamp eller deltog i de anderledes turneringer om aftenen.

"I år arrangerede vi som noget nyt guidede ture i både løb og mountainbike i lokalområdet, som først og fremmest var møntet på forældre og ledere,” forklarer Lars Folmer Jensen, der er idrætskonsulent i DGI Badminton.

En helhedsoplevelse for spillere, ledere og forældre

Der er flere bevæggrunde for at skræddersy et program, som tilgodeser livet rundt om badmintonbanerne.

”Vi fokuserer på helhedsoplevelsen for både spillere, ledere og forældre. Det er vigtigt, at du ikke skal sidde i en hal og kede dig i timevis, og vi går meget op i, at LBS bliver en helstøbt klubtur,” siger idrætskonsulent Lars Folmer Jensen og tilføjer:

”Forhåbentlig får forældrene en oplevelse af, at de mange aktiviteter er et afbræk fra badminton og ventetid. Eller måske en anderledes måde at være sammen med sit barn på, hvis man eksempelvis giver sig tid til at spille bordtennis eller går i svømmehal.”

Lars Folmer Jensen er bevidst om, at mulighederne er færre hos stævnearrangører rundt i landet:

Men tankegangen om en helhedsoplevelse, også for forældrene, kan godt tages med videre

Lars Folmer Jensen, DGI Badminton

"Alle vil gerne rekruttere spillere, men det er også afgørende at tænke i fastholdelse. Der tror jeg på, at det handler ligeså meget om fællesskabet og oplevelser til stævner, som det handler om den konkrete sportsgren. Det gælder for børnene, men så sandelig også for de voksne," siger Lars Folmer Jensen.