Samarbejde i bredden åbner klubben for nye medlemmer

Lukker man sig om sig selv, er det skidt for hele badmintonsporten, mener de i Horsens Badminton Klub. I stedet vil klubben skabe synlighed og have ambassadører af alle slags.

På Aktiv Fritid-holdet spiller op mod 40 pensionister og efterlønnere badminton tre formiddage om ugen. I Horsens Badminton Klub ser de dem som vigtige ambassadører. Foto: Martin Hungeberg

Det er en bred skare af spillere, som i løbet af en uge bruger Horsens’ eneste rigtige badmintonhal.

”Vi har hold for unge mellem 18 og 30 i samarbejde med et fitnesscenter, vi har haft træningsforløb for flygtninge, for udviklingshandicappede og har konstant samarbejde med lokale skoler. Det er vigtigt, at vi har tilbud for spillere uanset alder, for alle skal kunne spille badminton i vores klub,” begynder bestyrelsesmedlem og ungdomsformand Christian Jakobsen fra Horsens Badminton Klub.

Han fortsætter:

”Når vi indgår et samarbejde, så er det selvfølgelig i sidste ende med et håb om at rekruttere medlemmer. Men i første omgang er det kendskabet til os og til badminton, som er vigtigst. Vi er overbevist om, at det kommer os til gode i sidste ende at tænke sådan.”

Kendskabet til badminton er det vigtigste

Aktiv Fritid-holdet er et samarbejde med den lokale ældreidræt og endnu et af klubbens mangeartede hold. Spillerne samles tre formiddage i ugen og er enten efterlønnere eller pensionister. Mange har tidligere spillet i Horsens Badminton Klub.

”Som pensionist har man jo travlt. Vi har ikke tid til at spille om aftenen længere, så holdet her passer perfekt til os,” griner Kaj Mathiasen, inden makkeren Flemming Sørensen tager over:

”Vi har begge to spillet i mange år i HBK, hvor jeg er tidligere spillerudvalgsformand. Før var vi motionister i klubben, men så bliver man pludselig 65 år. Den ene jeg spillede med fik dårligt knæ, og den anden havde svært ved at se længere, så der skulle ske noget, hvis jeg skulle fortsætte. Her på holdet har vi ikke faste makkere, men kan bare dukke op, og det fungerer rigtig godt.”

Hallens brugere er først og fremmest badminton-ambassadører

I Horsens Badminton Klub er de helt bevidste om, hvorfor det er gavnligt at gøre en ekstra stor indsats for at nå så bredt ud som muligt.

”Nøjagtig som flere af vores andre aktiviteter, så er Aktiv Fritid-samarbejdet møntet på at skabe synlighed. Selvom spillerne faktisk ikke tæller med i vores samlede medlemstal og heller ikke er en stor økonomisk gevinst, så er de vigtige for os. Her har vi 40 repræsentanter, der bare synes, det er fedt at spille badminton hos os, og det kan jo være, at de kender nogen, der også får lyst til at spille. De er først og fremmest ambassadører som alle andre, der bruger hallen,” forklarer bestyrelsesmedlem Christian Jakobsen.

”Det er jo en rigtig god mulighed for os at kunne blive ved med at spille i de gode rammer, som Horsens Badminton Klub har. Det er en helt anden oplevelse at spille i en rigtig badmintonhal, og jeg føler mig ikke klar til at lægge ketcheren på hylden,” slutter badmintonspiller Flemming Sørensen.