Se de nominerede til årets badmintontræner

Nominerede til årets badmintontræner har en ting til fælles: Hjertet banker for fjerbolden.

Kun én kan løbe med titlen som årets badmintontræner. Se de nominerede. Foto: Palle Skov

Ildsjæl, coach, social, kammerat, ambitiøs. De mange forskellige karakteregenskaber står i kø, når vi skal beskrive de syv nominerede til titlen som ”årets badmintontræner”. Hvem der i sidste ende løber med den fornemme titel, afslører DGI Badminton og Badminton Danmark først til Badmintonforum i Vejle 11. maj 2019.

I Vemb BK har trænerduoen, Mogens Olesen og Vibeke Bjerg Bundesen, på to år forvandlet spillerskaren fra 12 til imponerende 41 spillere. I Tarup Pårup Idrætsforening hiver Alexander Bülow Svenstrup uden problemer 40 børn med til overnatningsstævner. Og så har vi Frank Larsen fra Gentofte Badminton Klub, der er støtte og sparringspartner for ungdomsspillerne, når hverdagen byder på udfordringer både på og uden for banen.

Kriterier for at vælge ”Årets Badmintontræner”

 • Er entusiastisk og fungerer som naturligt samlingspunkt
 • Repræsenterer badmintons værdier (oplevelse, glæde, udvikling og fællesskab)
 • Bidrager til et stærkt træningsmiljø der udvikler hele spillertruppen sportsligt, menneskeligt og socialt
 • Er bevidst om egen, andres og klubbens udvikling
 • Har blik for helheden i klubben (forældre, frivillige, andre afdelinger)

Kim Vennegaard skaber liv og glade dage i Stubbekøbing Badmintonklub og har viet sit liv til badminton ved at opsige sit job til fordel for trænergerningen. I Nordjylland møder Olav Thormann Larsen badmintonfolket med smil, skulderklap og krammere og tager, udover jobbet i Aabybro Badminton Club, trænertjansen i klubber, der mangler trænere.

Hos Frem-Hellebæk BK fokuserer Kasper Ødum både på eliten og bredden, han træner alle ungdomsholdene og er tovholder på både interne og eksterne arrangementer. I Sønderjylland skaber Mathias Quitzau Lorenzen, Gråsten Badmintonklub, et godt træningsmiljø og deltager på alverdens trænerkurser for at udvikle sig som træner – samtidig med sit frivillige engagement i klubben.

Klubbens naturlige omdrejningspunkt

Fælles for alle nominerede er, at de knuselsker sporten. Så meget at de udover trænergerningen bruger bunker af fritid på at skabe de allerbedste forhold i klubberne. Det er uden tvivl, at trænerne brænder for at udbrede badminton til en bred skare af spillere, ønsker at lære fra sig og være sparringspartner, når ketsjeren svinges til træning og i kamp. De er klubbens naturlige omdrejningspunkt og har blik for at inddrage forældre og frivillige i arbejdet. De er entusiastiske og primusmotorer for at skabe en helt speciel klubånd.

Årets nominerede repræsenterer sporten på en måde, der gør dem alle til værdige vindere. Kun én løber med titlen som årets badmintontræner, og det kan du være med til at overvære, når DGI Badminton og Badminton Danmark afslører navnet på prisvinderen i DGI Huset i Vejle 11. maj 2019.

Tilmeld dig Badmintonforum i DGI Huset i Vejle 2019

De nominerede er:

 • Mogens Olesen og Vibeke Bjerg Bundesen - Vemb BK
 • Kim Vennegaard - Stubbekøbing Badmintonklub
 • Frank Larsen - Gentofte Badminton Klub
 • Olav Thormann Larsen - Aabybro Badminton Club
 • Kasper Ødum - Frem-Hellebæk BK
 • Alexander Bülow Svenstrup – Tarup Pårup Idrætsforening
 • Mathias Quitzau Lorenzen - Gråsten Badmintonklub