Succes: Forældre tog initiativ til badmintonskole

Mangler der en badmintonskole i nærheden af dig? I Køge tog forældre selv initiativet med stor succes til følge.

Badmintonskoler i børnenes sommerferie er ikke et sjældent syn i det danske land. Men indtil for nylig har børn i Køge-området måtte pakke ketsjeren væk, når solen kiggede frem i sommerferien. Det syntes Annette Drejer, som er forælder til et barn i Køge Badmintonklub, var en skam, så hun tog forrige år initiativ til en badmintonskole i Ravnsborghallen i Køge.

”Jeg har en fortid i fodboldverdenen, så da mit barn begyndte at spille badminton, spurgte jeg, om klubben ikke arrangerede en badmintonskole i sommerferien, ligesom jeg var vant til fra fodbold,” fortæller Annette Drejer.

Svaret var nej, men klubben var frisk på at stille faciliteter til rådighed, hvis hun selv tog initiativ. Så Annette Drejer tog arbejdshandskerne på og arrangerede en badmintonskole for U11, U13 og U15. Det viste sig, at hun ikke var den eneste, der syntes, der var behov for en badmintonskole i Køge, for hele 42 børn tilmeldte sig.

”Vi regner med omkring 60 deltagere i uge 32, så vi bliver både bedre og større i 2019,” understreger Annette Drejer.

”Rammen er den samme som mange andre sommerskoler. Det er fem dage fra 9-15, vi sørger for drikkevarer, og så medbringer spillerne deres egne madpakke.”

Initiativet behøver ikke komme fra klubben

Værd at bemærke er, at Annette Drejer ”bare” var forælder til et barn i klubben, da hun sammen med andre frivillige i klubben arrangerede badmintonskolen i 2018. Det vidner om, at initiativet ikke behøver komme fra klubben, men ligeså vel kan komme fra forældrene. Siden er Annette Drejer blevet ungdomsformand i klubben.

Badmintonskolens koncept er masser af aktiviteter med badminton som omdrejningspunkt, fortæller Annette Drejer. Hele ugen sørger klubbens egne trænere for, at der bliver øvet tekniske færdigheder indenfor badminton, lavet småspil og spillet turneringer.

I 2018 lavede børnene i Køge også deres egen powerbooster-drik og lærte om ernæring og vigtigheden af en sund varieret kost. De laver også skattejagt, vandkamp og en masse andet, fortæller Annette Drejer.

Spillerne er opdelt i to hold efter niveau, og selv om niveauforskellen kan være stor, så er skolen også attraktiv for de mere talentfulde spillere.

”Vi tvivlede lidt på, om der var nok badminton for de bedre spillere, men da vi bad spillerne om at evaluere badmintonskolen, sagde de gode spillere også, at det havde været fedt. De fremhævede især blandingen af badmintonleg, teknisk træning og vandkamp, og sidst men ikke mindst at de har fået nye badmintonvenner,” fortæller Annette Drejer.

Deltagerne kommer fra mange byer

Formanden i Køge Badmintonklub er Steen Fladberg, som blev verdensmester i double i 1983, og selvom de ikke er gamle nok til at have oplevet det, er det alligevel en ekstra bonus, at børnene på badmintonskolen bliver trænet af en tidligere verdensmester en enkelt dag.

”Vi er jo meget heldige at have meget badmintonkyndige personer i klubben, så Steen kommer og træner børnene en enkelt dag, mens Lars Uhre, som er tidligere landstræner for blandt andre Viktor Axelsen, også kommer og træner børnene.”

Badmintonskolen i Køge Badmintonklub er den første af sin slags i Køge-området, og deltagerne kommer fra bl.a. Næstved, Solrød, Jyllinge og selvfølgelig Køge. Mange andre badmintonklubber arrangerer også badmintonskoler i sommerferien, og det er ikke nødvendigt at kunne præsentere tidligere verdensmestre og landstrænere for at skabe en god uge omkring badmintonglade børn.

I Køge klarede de selv alt det praktiske arbejde med at holde badmintonskolen og fik hjælp af DGI Storstrømmen til markedsføring, tilmelding og betaling. Det er således muligt at få hjælp fra DGI, hvis er behov for det, ligesom DGI kan hjælpe med at administrere tilmeldinger og betaling.