Syv klubber nomineret til årets badmintonklub

Årets bejlere til titlen ”Årets Klub” har anderledes arrangementer, der tiltrækker nye og fastholde eksisterende medlemmer, til fælles.

Vinderen af titlen som årets klub afsløres til Badmintonforum.

“Broby Bad Camp”, ”Skalborg Style” og ”Drive Me Crazy turnering”. Det er alle navne på nogle af de mange finurlige aktiviteter årets syv nominerede klubber står bag. Alle klubber giver den gas med sportslige og sociale arrangementer, og spillerne strømmer til.   

Badminton handler ikke blot om at fyre til en fjerbold. Det ved Ledøje-Smørum Badminton, som har masser af sociale indslag, som fx fastelavnsfest, landsbyløb og tv-hygge for at fastholde og tiltrække spillere. I Nr. Broby Badmintonklub står den på sjov og badminton, hvor det handler om at gøre børnenes motorik bedre via leg og badminton – og forældrene bliver inviteret til at lege med. Bootcamp, natminton og Drive Me Crazy turnering for forældre og børn er blot nogle af de aktiviteter, Drive Badminton Klub har sat i værk for at styrke fællesskabet.

Kriterier for at blive ”Årets Klub”

 • Repræsenterer badmintons værdier (oplevelse, glæde, udvikling og fællesskab)
 • Oplever stor medlemsvækst
 • Udvikler sig ved fx at have tilbud for nye målgrupper, bedre tilbud til medlemmer, uddannelse af trænere/ledere, rekruttering af medlemmer og frivillige
 • Har synlige og aktive ledere og frivillige
 • Er synlig i lokalområdet gennem markedsføring og aktiviteter
 • Værner om klubbens position i lokalområdet

Vækst og samarbejder

Et af kriterierne for at blive nomineret i kategorien ”Årets Klub” er, at klubben oplever stor medlemsvækst. Det har Horsens Badminton Klub formået. Siden 2015 har de haft en fremgang på 25 procent, blandt andet fordi de prioriterer gratis spillertøj til alle ungdoms- og seniorspillere, forstår at fastholde pigespillere og har en udadvendt profil i lokalområdet. Skalborg Sportsklub har taget rejsen fra ”lille landsbyklub i storbyen” med blot 30 medlemmer til nu at have Nordjyllands største seniorafdeling med over 70 medlemmer og udsolgte ungdomshold. Skalborg har skabt en rød tråd fra de helt små spillere over ungdomsrækkerne til seniorerne ved at lade alle aldersgrupper træne og spille med hinanden på kryds og tværs.

Badminton Sammenslutningen Alssund er et præmieeksempel på, hvad samarbejde kan føre til. De ni klubber bag sammenslutningen har skabt et fællesskab, hvor det er muligt at lave seriøs talentudvikling, hvor træningskvaliteten er i fokus, og hvor dygtigere trænere søger hen for at udvikle spillere.         

Initiativ belønnes

Men betyder alle disse tiltag ikke også en hel masse ekstra arbejde? Jo, helt sikkert, men det betaler sig. Det er nemlig sådan, at de klubber, der tager initiativ og søger inspiration, bliver belønnet med flere medlemmer og flere deltagere ved deres aktiviteter.

Landets klubber gør hver dag et kæmpe arbejde for at udbrede sporten. Men til Badmintonforum 2019 i Vejle er der desværre kun en vinder af prisen ”Årets Klub”. Hvem det bliver, kan du opleve på tæt hold, når DGI Badminton og Badminton Danmark inviterer dig til et brag af en dag, hvor du får masser af inspiration og møder dine klubkollegaer.

Tilmeld dig Badmintonforum i DGI Huset i Vejle 2019

Nominerede til årets klub:

 • Ledøje-Smørum Badminton
 • Horsens Badminton Klub
 • Stubbekøbing- og Storstrømmen-Kippinge Badminton Klub
 • Drive Badminton Klub
 • Skalborg Sportsklub
 • Broby Badmintonklub
 • Badminton Sammenslutningen Alssund