Tjekliste: Det skal badmintonklubben have styr på inden sæsonstart

Få 3 tips til, hvordan bestyrelsen i badmintonklubben sørger for en god start til den nye sæson.

Efter sommerferien er det ikke unormalt, at man lige skal tilbage på badmintonsporet – også når du sidder i bestyrelsen. Men du kan gøre dig selv og klubben en stor tjeneste ved at få styr på en række vigtige punkter, inden badmintonsæsonen starter.

Har du og den øvrige bestyrelse i klubben styr på det basale, frigør det ressourcer og øger alt andet lige chancen for en god sæson med masser af gode oplevelser, både på og udenfor banen. Her får du 3 tips til hvordan.

Tip 1: Opdatér klubbens hjemmeside og Facebook

Sørg for at opdatere klubbens hjemmeside og Facebookside og -grupper med sæsonens nye træningstider. Få også opdateret trænerinfo, kontaktoplysninger og andre informationer, der er værd at vide for klubbens medlemmer og potentielle nye spillere.

Har din klub brug for tips til Facebook, så er der masser af hjælp at hente her: Få det bedste ud af Facebook

Din klub kan også få gode råd til hjemmesiden: Gør foreningens hjemmeside bedre

Tip 2: Uddelegér opgaver og få fat i flere kræfter

Måske har din klub allerede styr på, hvilke opgaver, events, turneringer mm., I tilbyder medlemmerne i løbet af sæsonen. Ellers er det måske noget af det bestyrelsesarbejde, der venter lige om hjørnet. Sørg for at få uddelegeret opgaverne. Hellere en masse små, end for mange store. Det kan klubbens medlemmer og forældre til klubbens børn og unge meget bedre overskue. At få uddelegeret opgaver letter på bestyrelsesarbejdet, får flere frivillige og er mere solidt og langsigtet for klubben.

Få flere tips til, hvordan I rekrutterer flere frivillige: 4 vigtige trin: Tiltrækning af nye frivillige kræver klar strategi

Tip 3: Badmintonguide for nye forældre

DGI Badminton og Badminton Danmark har lavet en guide, der klæder nye badmintonforældre godt på med alt det, de skal vide for at forstå verdens bedste sportsgren. Den forklarer, hvorfor badminton er godt at gå til, den forklarer alle de skrevne- og uskrevne regler, og den informerer om, hvordan man kommer godt i gang med at spille turneringer og holdturneringer.

Del den ud til jeres nye ungdomsmedlemmer, så de sammen med deres forældre får en god start med badminton: Guide til nye forældre i badminton

Rigtig god fornøjelse med den nye badmintonsæson. 

Og husk, din klub kan altid få råd og hjælp af jeres lokale badmintonkonsulent.