TRÆNERFOKUS: Flere kvindelige trænere i badminton, tak!

”Det vigtigste er, at spillerne kan mærke, at du har lyst til at være der,” siger Josephine Frost Zwicky, hvis personlighed sikrede hende en trænerpost i en Danmarks største klubber.

Josephine Frost Zwicky er datter af badmintonlegenden Morten Frost. Men faktisk er det tilfældigt, at hun er blevet træner i den samme idræt. Foto: Privatfoto

Kvindelige trænere hænger ikke på træerne i dansk badminton. Det er en skam, for en bedre kønsbalance kan medvirke til at skabe et endnu bedre fundament i dansk badminton. Men der er heldigvis undtagelser.

For eksempel var Majbritt Krogsgaard i Gug Badmintonklub med til at sørge for, at Christinna Pedersen stille og roligt kunne udvikle sig til en verdensklassespiller. Den historie kan du læse her.

En anden undtagelse er 24-årige Josephine Frost Zwicky, årgangsansvarlig træner i hæderkronede Gentofte, og det er hende denne historie handler om.

Under træneruddannelsen Træner 1, 2 og 3 gjorde hun så godt et indtryk på underviser Frank Larsen, at han på trods af Josephines relativt begrænsede trænererfaring tilbød hende et job i Gentofte Badminton Klub, hvor han er cheftræner.

”Jeg så med det samme, at hun har et relativt højt fagligt niveau. Men det der tiltalte mig allermest er hendes personlighed,” fortæller Frank Larsen.

Det allervigtigste i en undervisningssituation er, at du har personlighed, kan formidle og er i stand til at indtage et rum

Frank Larsen, U17-landstræner

Udover at være cheftræner i Gentofte Badminton Klub bestrider Frank Larsen posten som U17-landstræner, og han er vant til at holde øjnene åbne efter nye trænerspirer. Når han leder efter træneremner at rekruttere, bruger han ligeledes erfaringen fra sit civile job som skolelærer.

”Det allervigtigste i en undervisningssituation er, at du har personlighed, kan formidle og er i stand til at indtage et rum, og det kan Josephine,” siger Frank Larsen.

CV: Josephine Frost Zwicky

  • 24 år
  • Uddannelse: Bachelor i kommunikation & social videnskab, Roskilde Universitet, Studerer kandidatuddannelsen i Social Entreneurship & Management, RUC
  • Årgangsansvarlig træner i U-9/11/13 i Gentofte BK
  • Træneruddannelse: Trænerkursus 1, 2 og 3 i badminton

Josephine Frost har blot et års praktisk erfaring som træner, men det afskrækker ikke Frank Larsen, for hun udviser stor interesse i at lære og tilegne sig viden.

”Jeg er ikke bekymret for det faglige. Det kan man altid lægge på. Du kan være nok så dygtig og have nok så meget spillererfaring, men kan du ikke skabe ro i en undervisningssituation, kan du ikke bruge det til noget. Josephine er ydmyg i sin funktion og ikke bange for at spørge. Hun skriver jævnligt, hvis der er noget, hun er i tvivl om,” siger Frank Larsen.

På trods af kun kort tid i jobbet, har Josephine Frost Zwicky allerede høstet mange roser for det arbejde, hun leverer, fortæller Gentofte-cheftræneren.

”Hun har forståelse for, at jobbet har mange sider. Et er at undervise. Noget andet er at tale med børnene og forældrene. Og så hun har hun forstået, at det skal være sjovt,” siger Frank Larsen.

Josephine Frost Zwicky er blevet årgangsansvarlig træner for U9, U11 og U13 i en af Danmarks ældste og mest fremtrædende klubber med mere end 100 titler på sejrslisten og nogle af landets allerbedste spillere gennem tiden. Herunder Lene Køppen, Poul Erik Høyer, Camilla Martin, Peter Gade og… Morten Frost.