Udenet, fysisk træning og leg: I Roskilde rykker badmintontræningen ud

Er hallen utilgængelig - ryk træningen udenfor. Se, hvordan de gjorde i Roskilde under corona.

Spillerne kommer rundt til forskellige poster i træningen, så nogle f.eks. løber på trapper, mens andre spiller. Foto: Badminton Roskilde

Halvgulvene var skiftet ud med asfalt og trapper i Folkeparken og ved Roskilde Kongrescenter, da spillerne i Badminton Roskilde mødtes for første gang efter corona-nedlukningen.

Læs også: Aktiviteter for hele familien holder badmintonklubs medlemmer i gang

Mens alle indendørs idrætsfaciliteter var lukkede, rykkede Badminton Roskilde træningen udenfor. Ugens aktivitet står på spil, fysisk træning og leg for både de yngste begyndere og de lidt ældre i talenttruppen med 24 spillere ad gangen.

”Vi sætter et udenet op, og så skal spillerne igennem nogle forskellige poster, hvor de løber på trapper, laver fysisk styrketræning, hop og benarbejde. Træning, der er badmintonrelevant,” forklarer cheftræner i ungdomsafdelingen Simon Petersen.

Udendørs spil er det mindst relevante

Badminton Roskilde har lånt udendørs badmintonnet og Air Shuttle-bolde fra DGI Midt- og Vestsjælland og søgt penge til at købe yderligere udstyr. Men faktisk er det slet ikke afgørende for at kunne afholde en udendørs badmintontræning.

Vi skal helst stå med nogle spillere, som ikke skal starte med at bygge det hele op fra bunden

Simon Petersen, cheftræner for ungdomsafdelingen i Badminton Roskilde

”Det spil, der er udendørs, er nok i virkeligheden det, der er mindst relevant. Det er alt den anden fysiske træning, som spillerne har mest gavn af,” forklarer Simon Petersen.

Derudover handler træningen i lige så høj grad om at holde fast i det fællesskab, spillerne har savnet, mens klubben var lukket.

”For størstedelen er det primære fokus, at de mødes med hinanden og er aktive sammen. Vi vil rigtig gerne vise, at vi er aktive og byde ind til noget badminton og fællesskab i klubben, så spillerne mærker, at vi glæder os til at se dem i hallen igen.”

Skal ikke bygge det hele op fra bunden

Simon Petersen er overbevist om, at spillerne sagtens kan få noget ud af kombinationen af fællesskab, leg, fysisk træning og udebadminton, selvom det er anderledes, end hvad de er vant til.

Læs også: Point, præmier og konkurrencer får de yngste op af sofaen

”Det vigtige er, at når de kommer tilbage i hallen, så har de gennem hele perioden været fysisk aktive. Vi skal helst stå med nogle spillere, som ikke skal starte med at bygge det hele op fra bunden, men som kommer med nogle fysiske forudsætninger, så de kan træne igennem, når de kommer i hallen.”

Det eneste, som kan komme i vejen for den plan, er det til tider lumske forårsvejr. Kulde kan klares med den rigtige påklædning, men regnvejr har allerede aflyst én træning, mens blæsevejr og udebadminton heller ikke er nogen god kombination.

Kan invitere endnu flere

Den anden store udfordring er at finde et sted, hvor træningen kan foregå. Det har ikke været muligt at få stillet et specifikt område til rådighed, og derfor må klubben få det bedste ud af de offentlige områder, som Roskilde kan byde på.

Nu håber Simon Petersen bare, at så mange spillere som muligt bakker op om træningen.

”Indtil videre har jeg fået positive tilbagemeldinger. Sidste forår lavede vi også udendørs træning, hvor fremmødet var okay med cirka halve hold. Jeg har sagt til dem, at det er vigtigt, at de melder til og fra, så vi har mulighed for at invitere flere, hvis der kommer mange afbud,” siger han.

Den eneste årsag til, at der endnu ikke er flere af klubbens spillere, som er blevet inviteret til udendørs træning, er, at størstedelen af Badminton Roskildes trænere er på lønkompensation. De håber at udvide tilbuddet snares muligt, hvis træningen bliver en succes.