Udenlandsk islæt giver LBS ekstra krydderi

Største klub til LBS i 2017 var Kristiansand fra Norge, som kunne mønstre 60 deltagere og ledere. Ifølge idrætskonsulent er udenlandske deltagere en gevinst for alle.

Kristiansand Badminton Klubb var stærk repræsenteret ved årets LBS, hvor den norske klub deltog for sjette gang. Her er det leder Per Kristian Bøhn og spiller Marie Gade Brask, som var en lille del af den 60 mand store norske badmintonflok. Foto: Martin Hungeberg

”Det giver ekstra krydderi og en international stemning, at vi har deltagelse fra udenlandske klubber til LBS. For spillerne er der ingen tvivl om, at det er interessant at møde en modstander fra et andet land, som man måske ikke lige forstår, hvad siger og som måske har en anden tilgang til badminton,” forklarer idrætskonsulent i DGI Badminton Lars Folmer Jensen.

I Kristiansand Badminton Klubb rejser man gerne til Danmark for at deltage i LBS. Det er sjette gang, de er med.

”Det er årets tur, og det er vigtigt for os, at hele klubben kan deltage og samtidig få et godt og relevant udbytte. Vi ser altid enormt meget frem til at skulle af sted til LBS,” siger leder Per Kristian Bøhn, som havde 60 landsmænd med sig fra den norske klub.

Stærkt sportsligt udbytte med udenlandske deltagere

Det var ikke kun vores naboer mod nord, som var stærkt repræsenteret til LBS. Også spillere og ledere fra Færøerne, Tjekkiet og Polen kunne man møde i selve turneringen eller til de mange aktiviteter udenom om badmintonbanerne. Og det er yderst positivt for stævnet, hvis man spørger idrætskonsulent Lars Folmer Jensen:

”Vi sætter stor pris på, at de vil rejse så langt for at deltage. Vi har gode samarbejder med flere udenlandske klubber, så det kommer bestemt alle til gode.”

Udenlandske deltagere giver endnu bedre muligheder for et stærkt sportsligt udbytte og en chance for at gøre sig nye erfaringer og pleje og skabe netværk

Lars Folmer Jensen, idrætskonsulent DGI Badminton

I Norge er der ikke mulighed for at rejse til lignende stævner som samlet klub.

”Badminton er ikke nogen særlig stor sport i Norge, og det er generelt svært at få jævne kampe. Derfor er der gode udviklingsmæssige grunde til at deltage i et stævne som LBS. Samtidig er spillerne garanteret en masse kampe, så det er helt sikkert værd at rejse efter,” tilføjer Per Kristian Bøhn fra Kristiansand Badminton Klubb.

Meget at lære på ture i udlandet

Men det er ikke udelukkende det sportslige, som trækker 60 nordmænd fra Kristiansand til Vejle en weekend sidst i oktober.

Det er en oplevelse for os at komme til udlandet med vores sport, og vi kan lære meget ved at være her

Per Kristian Bøhn, Kristiansand Badminton Klubb

"For mange af spillerne vægter det sociale også rigtig højt. Sammenholdet i vores klub bliver styrket, og man begynder lynhurtigt at skabe relationer og lære folk fra de andre klubber at kende,” tilføjer Per Kristian Bøhn.

Han bliver bakket op af den 12-årige badmintonspiller Marie Gade Brask, der er til et udenlandsk stævne for første gang:

”Det er rigtig fedt med det sociale på sådan en tur, og det er godt for fællesskabet. Jeg har også glædet mig til at spille i Danmark, hvor alting er lidt anderledes,” fortæller Marie Gade Brask fra Kristiansand Badminton Klubb.