Basketballcamps er et kæmpehit og sætter ny flot rekord i 2021

I sommeren 2021 er der afholdt 50 basketballcamps, der har haft over 2000 børn under kurvene. Det er ny rekord!

Rekordmange børn har i år brugt sommeren på en basketcamp. Foto: Trine Niebuhr – vildmedfoto.dk

De mange fantastiske frivillige og trænere i basketballklubberne har igen i år formået at skabe en forrygende sommer med masser af basketball for børn og unge.

I løbet af sommeren har de i år formået at afholde 50 basketcamps, hvor intet mindre end 2093 børn har svedt, grint og driblet basketbolden i kurven. Det er næsten 300 flere børn end i 2020 og flere end nogensinde før.

Basketball-landkortet spreder sig

Basketballkonsulent i DGI Basketball, Mads Bojsen, er dybt imponeret over indsatsen og deltagelsen i år, hvor vinteren var fyldt med restriktioner og frustrationer over ikke at kunne spille i hallerne.

”Det er nærmest overvældende at tænke på, at de seje frivillige og engagerede trænere i basketballklubberne har været i stand til at løbe, lege, drible, skyde og spille basket med over 2000 børn i løbet af én sommerferie,” fortæller han.

Også antallet af basketcamps er ny rekord og spreder sig geografisk. Siden sidste år, er der sat fem nye basketcamps i værks, blandt andet på klippeøen Bornholm og flere forskellige steder på Fyn.

Basketcamp i Bornholms natur

Rønne IK Basket er én af de klubber, der i 2021 har grebet basketbolden og smidt tid og kræfter i at skabe en udfordrende og lærerig basketballcamp for børn i alderen 11-16 år.

Rønne IK-basket klub har i samarbejde med DGI Basketball afholdt en 7-dages basketcamp under navnet ”The Rock”. Her blev børnene udfordret og fik hjælp til at styrke deres spilleteknik, forklarer bestyrelsesmedlem i Rønne IK Basket, Jørgen de Linde Lind.

”På The Rock Basketball Camp har de deltagende børn haft mulighed for at styrke deres basketevner, samtidig med at de har det sjovt. Vi har med et internationalt trænerteam udfordret børnene midt i Bornholms smukke omgivelser,” uddyber han.

Klubben har oplevet positiv respons fra både børn og forældre, og derfor planlægger de at gentage succesen igen til næste år og gøre basketcamps til en tradition i klubben.

De savnede fællesskaber

Børnene på de mange basketcamps i år har fået god træning, men ikke mindst nye venner og fællesskaber. Fællesskaber, der i kølvandet af corona har været tiltrængt af mange sportsudøvere.

Min søn har haft nogle fantastiske dage. Han har lært en masse, fået nye venner, og han synes, trænerne havde mange sjove lege. Det eneste negative fra ham er, at campen ikke varede i 4 dage. Tak for en god camp - vi kommer bestemt igen!

Mor til dreng på Børnebasket camp i Bülowsvej Hallen på Frederiksberg.

Med de mange basketcamps har børn i hele landet fået mulighed for igen at mærke fællesskabet og høre den fantastiske lyd af basketbolde på halgulvet, hvilket Mads Bojsen er glad for.

”DGI Basketball er meget stolte over at være samarbejdspartner til 50 forskellige camps og det lover godt for den kommende sæson, som vi tror bliver helt formidabel,” fortæller Mads Bojsen.