Bliv klar til den nye basketsæson med stor uddannelsesweekend

Med SuperUddannelsesWeekend den 2.-3. september 2017 får trænere og dommere inden for basketball mulighed for at blive helt skarpe til den nye sæson.

SuperUddannelsesWeekend er med til at give flere uddannede trænere og dommere inden for basketball. Det er vigtigt i forhold til at få flere børn og unge til at spille basketball. Foto: Bent Nielsen

Er du træner eller dommer inden for basketball? Mangler du inspiration til den kommende sæson? Så har DGI Basketball og Danmarks Basketball Forbund et godt tilbud til dig.

Sædvanen tro afholder de to idrætsorganisationer nemlig SuperUddannelsesWeekend – også kendt som SUW – i starten af september – i år den 2.-3. september – hvor netop trænere og dommere kan blive helt skarpe til den kommende sæson.

"I år byder SuperUddannelsesWeekend på ikke færre end 18 forskellige kurser rundt i hele landet, så afstand bør ikke være en undskyldning. Vi har især fokus på SMART Basket-kurser og børnedommerkurser, da vi ser et stort behov for netop disse to kursustilbud," udtaler Mads Bojsen, konsulent hos DGI Basketball.

Det er lettere at få deltagere med en fast årlig superweekend

Baggrunden for at samle så mange kurser over hele landet i samme weekend er, at det skal være en tradition inden for basketverdenen, at der er en fast årlig uddannelsesweekend med masser af relevante tilbud i starten af den nye sæson.

"Ved at hellige en fast weekend til uddannelse, kan vi lettere få flere trænere og dommere med. Den er i kalenderen, og så hjælper det bestemt også at sprede kurserne rundt i landet, så deltagerne ikke nødvendigvis skal bruge halvdelen af dagen på at komme frem og tilbage. Det skal være let," fortæller Mads Bojsen.

Han påpeger i øvrigt, at kurserne på SuperUddannelsesWeekend giver mulighed for progression, da man både kan deltage i basiskurser og videregående kurser, fx SMART Basket 1 og SMART Basket 2.

"Det kan faktisk godt lade sig gøre at tage en hel SMART Basket-uddannelse med begge trin på én weekend, men oftest ser vi jo, at man først tager trin 1 og arbejder lidt med det hjemme i klubben i en periode, hvorefter man tager trin 2," påpeger Mads Bojsen.

Stigende interesse for uddannelsesweekend med håb om rekordår i 2017

SuperUddannelsesWeekend blev afholdt første gang i starten af 00erne. Især hen over de sidste tre år er der sket stor udvikling på området.

"I 2014 havde vi 103 deltagere, men allerede året efter var interessen steget markant, da deltagerantallet kom op på 191 deltagere. I 2016 var der tre færre, så vi endte på 188 deltagere, men vi håber, at 2017-udgaven kan sætte ny rekord," siger Mads Bojsen.

Vigtigheden af at have uddannede trænere på gulvet til at tage imod børnene kan ikke understreges nok, fortæller han.

"Ofte er træneren og kvaliteten i træningen afgørende for tilslutningen til et hold. En dygtig træner kan i sig selv være skyld i, at nærmest en hel årgang spiller basketball i den lokale klub, mens en dårlig træner kan lukke et hold. Trænerne har altså stor indflydelse på, hvor mange der spiller basketball," udtaler Mads Bojsen.