BørneBasket Horsens kaster en basketball ind i 100 børns liv

De stærke ildsjæle hos BørneBasket Horsens bruger samarbejdspartnere og skoleforløb for at skabe synlighed på basketball.

Der er fart på hos BørneBasket Horsens. Senest modtog foreningen 92.000 kr. fra Nordea-fonden til at lave skoleforløb i Horsens Kommune.

Horsens har altid været en basket-by, men interessen for basketball forduftede så småt hos den yngste generation. Det ville de tidligere professionelle basketballspillere Sonny Madsen og Anders Katholm ændre.

Interessen for basketball genopstår blandt de yngste horsensianere

De to ildsjæle ville øge interessen for de yngste børn i folkeskolen og gøre afstanden til den nærmeste basketballklub mindre. Derfor stiftede de BørneBasket Horsens, som har haft en enorm fremgang med næsten 100 medlemmer på blot to år.

”Idéen kommer ud fra, at der var 100, der spillede basket på det tidspunkt, og der var meget en elite-tilgang til det. Det fokus ville vi gerne lave om, så basketball blev mere tilgængeligt stort set alle steder i byen og på alle niveauer,” fortæller Anders Katholm, der er medstifter af BørneBasket Horsens.

De to ildsjæle havde aldrig stiftet en forening før. Derfor tog de tidligt kontakt til BørneBasketFonden og de lokale skoler. Det har skabt en succesfuld treenighed, der i dag baner vejen for basketball blandt de yngste indbyggere i Horsens.

BørneBasket danner bro mellem basketball og børns hverdag

På kort tid har BørneBasket Horsens etableret seks afdelinger i lokalsamfundet. Derved kan de lokale børn nemt og sikkert komme over for at skyde boldene i kurven, når skoleklokken ringer ud.

”Konceptet med at flytte basket og foreninger ud til børnene, i stedet for at børn skal komme til foreninger, har en kæmpestor effekt. Sideløbende med det har vi også lavet en masse skoleforløb og -aktiviteter. Det gør, at børnene får øjnene op for sporten. Når de samtidig får at vide, at de kan gå til sporten i hallen lige ved siden af, så får man sænket en masse barrierer for at gå til basketball,” fortæller Anton Elsner, der er ansat som projektleder hos BørneBasketFonden og udviklingskonsulent i Danmarks Basketball Forbund.

Hos BørneBasket Horsens giver samarbejdet med skolerne også mulighed for at etablere camps i skoleferier, mens foreningens succes har fået Horsens Kommune til at bakke op om konceptet og foreningen.

En 3-pointer af glæde, motivation og leg

Bag enhver succesfuld forening er der nogle stærke frivillige. Det samme gør sig gældende hos den horsensianske basketballforening. Ude i hver afdeling står ansvarlige og motiverede ildsjæle, der har en basketball på hjertets sted. Uden ildsjælene var det umuligt for BørneBasket Horsens at følge med den store efterspørgsel på sporten blandt de yngste børn i lokalområdet. 

”Det er teamwork. De her idéer, som vi har fået og bragt ud i livet, er ikke noget, man gør selv. Vi er flere, der gør det sammen og synes, at det er sjovt, ” siger Anders Katholm.

Samtidig har ildsjælene i foreningen en pædagogisk tilgang til træningspas, hvor børnenes velvære og humør ofte fylder mere end basketball. 

”De tre ting i vores værdigrundlag er glæde, motivation og leg. Derfor bruger vi en legende tilgang til sporten, da det skal være for alle. Det gælder om, at børn får rørt sig,” uddyber Anders Katholm. 

Den succesfulde forening vil bygge videre på sin medlemsvækst og det stærke samarbejde med BørneBasketFonden, skoler og kommunen, så alle horsensianske børn kan opleve adrenalinsuset ved at skyde bolden i kurven, lave en buzzer beater eller bare få motion på en sjov måde.