DGI Basketball i nyt banebrydende samarbejde

DGI Basketball, Danmarks Basketball Forbund, BørneBasketFonden og Dansk Skoleidræt har givet hinanden håndslag på, at de landsdækkende vil arbejde målrettet for at udbrede basketball i folkeskolens indskoling.

Flere elever i folkeskolens indskoling kan se frem til at stifte bekendtskab med basketball i idrætsundervisningen fremover. Foto: Jens Astrup

DGI Basketball har i oktober indgået en historisk samarbejdsaftale med Danmarks Basketball Forbund (DBBF), BørneBasketFonden og Dansk Skoleidræt.

De fire aktører har givet hinanden håndslag på, at de i fællesskab vil arbejde målrettet for at udbrede basketball i folkeskolens indskoling i hele landet. Herunder introducere det nye tiltag, SMART-basket, som er forkortelsen for Sjov, Motiverende, AldersRelateret Træning, til alle de idrætslærere og andre samarbejdspartnere der er involveret på skoler og SFO'er.

"Gennem de seneste år har vi i samarbejde med DBBF og BørneBasketFonden haft stor succes rundt omkring i Danmark. Vi har bare i år besøgt mindst 175 klasser, hvor omtrent 4.400 elever har prøvet kræfter med basketball," udtaler Mads Bojsen, basketballkonsulent ved DGI.

Ambitioner om mere

Med den nye samarbejdsaftale vokser ambitionerne om at nå ud til endnu flere skoler, og  DGI Basketball og samarbejdspartnerne håber i den sammenhæng, at det øgede samarbejde med Dansk Skoleidræt kan være med til at promovere tilbuddet og skabe opmærksomhed hos idrætslærerer over hele landet.

Det er første gang, at DGI indgår et formaliseret samarbejde med en almennyttig fond, udover det i forvejen tætte og gode samarbejde, der eksisterede med DBBF og Dansk Skoleidræt.

"Vi har store forventninger til det fremtidige samarbejde, som gerne skulle medvirke til at hæve kvaliteten af idrætsundervisningen i basketball samt på sigt øge tilgangen til klubberne og være til stor gavn for alle i dansk basketball", fortæller Mads Bojsen.

Mere information

Kontakt understående og hør meget mere om de gode muligheder for at få mere og bedre basketball på skolen.

Jylland:
Thomas Johansen, Danmarks Basketball Forbund
Tlf. 3118 6793 / tjs@basket.dk

Resten af landet:
Mads Bojsen, DGI Basketball
Tlf. 5141 6150 / mads.bojsen@dgi.dk