Falcon Basket starter motionshold for 'ventende' forældre

Mange forældre glemmer at dyrke motion. Derfor har Falcon Basketball startet motionshold for forældre af børne- og ungdomsspillere – med stor succes.

Motionsglade mødre, der aldrig før har spillet basketball, mødes hver uge på damemotionsholdet 'Ullas Motionister' hos Falcon Basket. Foto: Falcon Basket

For to sæsoner siden blev en håndfuld mødre hos københavnske Falcon Basketball enige om, at de ville noget mere end blot at være tilskuere til deres egne børns træninger og kampe.

Sammen gik de til bestyrelsen og spurgte, om der ikke var mulighed for at starte et hold op med fokus på sjov motionstræning – det med turneringskampe var ikke så vigtigt.

Til alt held havde klubben den rigtige træner til formålet. Hun hed Ulla Vincent, og kort tid efter var damemotionsholdet 'Ullas Motionister' en realitet.

"Det gik over al forventning med rekrutteringen til det nye hold. Mindre end et halvt år efter var der 25 kvinder på holdet, hvoraf de 18 var mødre til børn i klubben. Langt de fleste er startet som fuldstændig basketball-nybegyndere, selvom de er voksne," fortæller Christian Vinther, formand for Falcon Basketball.

Interessen fortsatte og lynhurtigt kom der en venteliste, der hurtigt blev så stor, at klubben kunne starte endnu et damemotionshold op.

Lidt på samme måde har Falcon også startet et Old Boys-hold op bestående primært af basketball-fædre – både nybegyndere og mere rutinerede. De mødes en gang om ugen og giver den fuld gas til hyggetræning.

Falcon Basket vil tilbyde ugentlig løbetræning til forældrene

Christian Vinther beretter, at Falcon Basketball i forlængelse har kig på en endnu en måde at støtte op om forældres ønske om at dyrke motion.

"Om lørdagen har vi en masse børn samlet i hallen. De fleste er under otte år, og deres forældre følger dem derfor til og fra træning, og står som regel bare og venter til træningen er forbi. Enkelte af forældrene bruger tiden på at løbe sig en tur, og det kunne vi rigtigt godt tænke os at udbrede til at blive et fast tilbud," siger han.

Klubben prøver derfor i øjeblikket at få tilknyttet en løbetræner, der kan stå for faste træningspas til forældrene, mens deres børn alligevel er i gang i hallen med basketboldene.

Selvom de gerne ville, har de ikke mulighed for at have hold til forældrene samtidig med børnene, fordi de mange børnemedlemmer simpelthen optager alle faciliteterne.

Forældrene skal selv være drivkraft bag nye motionsinitiativer

Idrætsforeningerne på Frederiksberg vil i den kommende tid blive opfordret til og støttet i at udvikle nye tiltag, der kan tilgodese forældres motionsønsker i en presset hverdag.

Christian Vinther fra mener, at det er afgørende for tiltagenes succes, at en gruppe forældre er interesserede fra starten.

"Foreningerne kan inspirere forældrene, men det skal være forældrene selv, der får øjnene op for idéen, så de bliver drivkraften bag nye motionsinitiativer. Det er dog essentielt, at foreningerne og kommunen gør alt, hvad de kan, for at understøtte nye idéer, nye trænere og hjælper til med at organisere, facilitetere og markedsføre aktiviteterne," slutter han.