Fem hurtige til Iffe Lundberg

Iffe Lundberg var sidste sæson en af de bærende kræfter på det Horsens-hold, der vandt DM-guld. Vi har bedt ham tage stilling til fem hurtige spørgsmål.

Iffe Lundberg i aktion for Horsens IC, som han vandt DM-guld med i sidste sæson, hvor Bakken Bears blev besejret over syv kampe. Foto: Boba Keseric, Fullcourt.dk

Hvad er din største oplevelse med basketball?

Helt klart at vinde DM-guld med Horsens IC i sidste sæson.

Hvem er den dygtigste spiller, du har spillet med?

Det er Darko Jukic på landsholdet. Han har en alsidighed, jeg rigtig godt kan li’, og han er en af de spillere, hvor jeg godt tør sige, at han er bedre end mig.

Han formår altid at sætte en trussel på forsvaret – både med landshold og klubhold – og han er en klog spiller, der dækker godt forsvar. Oveni kan han også godt finde ud af at putte bolden i kurven.

Hvem er den dygtigste spiller, du har stået over for?

Jeg kommer faktisk til at tænke på to spillere.

Den første er Brandon Rozzell, som spillede for Svendborg Rabbits i sidst sæson. Han var virkelig svær at lukke ned og blev bare ved med at smide bolden i kurven. Han endte også med at blive topscorer i Basketligaen og kåret som MVP (årets spiller).

Den anden er Darryl Partin, som spillede for SISU for nogle sæsoner siden. Han er den spiller, jeg har haft allersværest ved at dække nogensinde. Han endte også med at blive topscorer i ligaen.

Hvem er den dygtigste træner, du har spillet under?

Det er helt klart min nuværende træner i Horsens IC, Arnel Dedic. Han er bare unik blandt alle trænere – også internationalt – i min optik. Han er virkelig entusiastisk, ser alle spillets facetter og virkelig, virkelig intelligent.

Der er ingen tvivl om, at han virkelig har udviklet mig. Han har finpudset mit spil, rykket mit niveau 5-6 skridt op i forhold til min tid i Copenhagen Wolfpack og nærmest forandret mig fuldstændig til den positive side.

Jeg kan mærke, at jeg bliver bedre hver dag under ham. Det virkelig fedt.

Hvor finder man det fedeste publikum at spille for?

Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er hos Horsens IC.

Jeg har aldrig spillet foran så engagerede fans, som vi gør i Horsens. Det er vildt at stå på udebane og opleve 50 af vores fans fuldstændig overdøve hjemmeholdets publikum med råb, skrig, sang og trommer.

De lever sig virkelig ind i det og er meget loyale. Det betyder meget for os på banen.