Første basketklub i DK: Hvidovre opretter hold for voksne med særlige behov

Klubben har som den første i landet opstartet et baskethold for voksne over 18 år med udviklingshandicap.

Hvidovre Basketball Klub har nu plads til både basketglade børn, unge og voksne med særlige behov. Foto: Henrik Rasmussen

I Hvidovre Basketball Klub lægger de stor vægt på at favne bredt og skabe plads til alle. Klubben har i løbet af efteråret, som de første i landet, opstartet All Stars Senior – et hold for voksne med særlige behov som eksempelvis autisme og udviklingshandicap.

”Vi syntes ikke, det var fair, at man som voksen med et udviklingshandicap, ikke længere kunne spille basket. Det har været en lidt træg opstart grundet corona. Vi har fire medlemmer og håber naturligvis på flere, når vi igen er tilbage i hallerne,” fortæller Henrik Rasmussen, der er træner og formand i basketballklubben.

Henrik Rasmussen håber på, at flere danske klubber hen ad vejen også vil opstarte hold for voksne med særlige behov.

Fornem pris fra Hvidovre Kommune

Voksenholdet er en afstikker af klubbens børne- og ungdomshold, der har eksisteret i fire år, og som har plads til børn og unge under 18 med særlige behov. Klubben modtog i midten af december Hvidovre Kommunes Handicappris for det arbejde, de har lagt i All Stars Junior-holdet. Og det anerkendende skulderklap betyder meget for klubben.

”Det var en stor dag. Man kan jo ikke andet end at være stolt – både som klub og som træner. At blive værdsat for sit arbejde er fantastisk,” fortæller Henrik Rasmussen og fortsætter:

”På den måde viser vi vores medlemmer og omverdenen, at vi socialt arbejder med andre tiltag ud over 'normal' basket – og at der er plads til alle her," afslutter han.

Skulderklap fra DGI Basketball

DGI Basketball giver stor ros for klubbens indsats på området.

”Hvidovre Basketball Klub er en fantastisk forening. Ikke alene vokser den på næsten alle parametre og har nu ca. 500 medlemmer, men arbejdet for at give glæde til børn og unge med særlige udfordringer har været helt unik. At de nu tager det videre til også at gælde voksne, er bare super godt,” udtaler Mads Bojsen, der er konsulent med ansvar for Basketball i DGI.

Mads Bojsen og resten af DGI Basketball glæder sig til, at der igen kan spilles basketball i hallerne.