Jr. NBA vækker basketglæden i 5.A på Frederiksbjerg Skole

I 5.A på Frederiksbjerg Skole i Aarhus har både piger og drenge for alvor fundet glæden ved basketball, efter de har deltaget i skoleturneringen Jr. NBA. På fredag skal hele klassen med til det store finalestævne i Gentoftehallen sammen med 32 andre skolehold.

Hannah Krogager og Johanne Krabbe fra 5.A på Frederiksbjerg Skole er blevet så vilde med basketball efter Jr. NBA, at de nu er startet til basketball. Foto: Anna Dunø Madsen

Johanne Krabbe og Hannah Krogager er begge 11 år og går i 5.A på Frederiksbjerg Skole. I løbet af 5. klasse har de brugt frikvarterene på at skyde basketballen i nettet sammen med både drengene og pigerne fra deres klasse. I foråret har klassen deltaget med to hold i gruppespillet i Jr. NBA, og på fredag skal hele klassen med til Gentofte for at støtte det ene hold i finalestævnet.

”Jeg glæder mig helt vildt til, at vi skal til finalen. Det bliver sjovt at komme afsted på tur med hele klassen, og så glæder jeg mig også til, at vi skal spille og måske vinde,” siger Hannah Krogager.

Selvom det kun er ét hold på cirka 12 spillere, der skal spille i til finalestævnet, kommer resten af klassen ikke til at kede sig. Pigerne fra 5.A har nemlig forberedt en cheerleaderopvisning, de har fået lov til at vise for alle tilskuerne og spillerne i Gentoftehallen.

Jr. NBA er en fest for klassen

Uanset om man skal spille, lave cheerleaderopvisning eller heppe er Johanne Krabbe og Hannah Krogager enige om, at Jr. NBA har været en stor succes for både klassen og dem selv.

”Det bedste ved at være med i JR. NBA er det sammenhold, vi har fået i klassen. Det er sjovt at spille mod andre hold og vinde sammen med sin klasse. Det er faktisk lidt ligesom en fest for klassen,” forklarer Johanne Krabbe begejstret.

”I starten havde jeg faktisk ikke rigtigt lyst til at være med i Jr. NBA, for jeg synes ikke, jeg var så god. Men så gjorde jeg det alligevel og allerede efter første kamp, syntes jeg, det var mega sjovt,” siger Hannah Krogager.

Pigerne i 5.A har startet nyt U-13 hold

Pigerne har det meste af 5. klasse spillet basketball med drengene fra klassen i frikvartererne, men efter Jr. NBA er flere af pigerne blevet så vilde med basketball, at de nu har startet et helt nyt U-13 hold i AGF Basketball.

”Jeg tror, alle drengene går til basketball og har gjort det noget tid, men efter Jr. NBA er vi nok 9-10 piger fra klassen, der er startet til basketball, fordi vi bare synes, det er mega sjovt,” siger Johanne Krabbe.

”Det er sjovt at spille basketball, fordi vi er så mange i klassen, der går til det. Og nu er der startet flere på holdet, så vi lærer også nogle nye at kende,” fortæller Hannah Krogager.

Hvad er Jr. NBA?

NBA er den amerikanske basketball-liga NBA’s internationale basketball-program for børn. NBA indgår partnerskaber med skoler, fritids- og basketballklubber rundt om i hele verden, som udruller Jr. NBA i de respektive lande. Formålet er at fremme og støtte børn og unge i at deltage i basketball på græsrodsniveau, øge interessen for basketball samt give børnene gode oplevelser med sporten og kendskab til NBA’s definition af kerneværdierne i basketball, nemlig teamwork, respekt og sportsånd.

BørneBasketFonden afholder i samarbejde med Basketligaen hele Jr. NBA i Danmark og i år 2019 er tredje år det løber af stablen.

Finalestævnet får i år besøg af topscorer for Miami Heat Josh Richardson.

Læs mere om Jr. NBA her