Litauer starter basketballklub i Ishøj: Donatas har spillet i hjertet

Det har ikke tidligere været muligt for børn og unge i Ishøj at spille basketball i en klub. Det har en gruppe af basketballelskende litauere dog ændret på med ildsjælen Donatas Siniakovas i spidsen.

Donatas lægger an til kampråd sammen med børne- ungeholdet. Foto: Camilla Bruun Hansen

BK Ishøj Flamme er en basketballklub, der blev stiftet af litauiske Donatas Siniakovas i 2016. Klubben startede med seniorbasket for herrer i serie 1, og det er siden blevet til oprykning i 3. division.

”Jeg har tidligere spillet en masse streetbasketball. Efter en del skader på grund af det hårde underlag besluttede jeg, at jeg ville starte en basketballklub. Jeg fik et par af mine gode venner med på idéen og tog derefter kontakt til DGI om muligheden for at starte en klub i Ishøj,” fortæller Donatas Siniakovas, stifter, formand og ungdomstræner for BK Ishøj Flamme.

Siden klubben startede, har de kun oplevet fremgang, og i efteråret 2018 lykkedes det dem at opstarte en børne- og ungdomsafdeling med hjælp fra Ishøj Kommune, BørneBasketFonden, DIF get2sport, DGI og Danmarks Basketball Forbund.

”Jeg har længe haft en drøm om at udvide med en børne- og ungdomsafdeling. Basketball er nationalsport i Litauen, og jeg har en ubetinget kærlighed til sporten. Derfor ligger det naturligt til mig at give min kærlighed til sporten videre til børn og unge i mit lokalområde,” siger Donatas Siniakovas.

Ishøj har længe manglet en basketballklub

DGI Basketball har længe vidst, at der var behov og grobund for en basketballklub i Ishøj.

”Da Donatas ringede og fortalte, at han ville starte en klub i Ishøj, satte vi straks alle sejl til for at sætte skub i idéen. Jeg har fra start troet på klubben, og jeg er sikker på, at der kommer mange børn og unge, hvis Donatas fastholder sit fantastiske engagement,” fortæller Mads Bojsen, basketballkonsulent i DGI.

Både DGI og DIF get2sport har fra start stået på sidelinjen under opstarten af børne- og ungdomsafdelingen i BK Ishøj Flamme.

”Det har ikke tidligere været muligt for børn og unge at spille basketball i en idrætsforening i Ishøj. Derfor gav det rigtig god mening for os at støtte op om BK Ishøj Flamme, da de ville opstarte hold for kommunens børn og unge,” siger Emil Krogsgaard Ballisager, DIF get2sport koordinator i Ishøj Kommune.

Stort engagement motiverer de unge basketballspillere

Donatas drømmer om at udvide børne- ungdomsafdelingen med flere hold i de forskellige årgange.

”Vi arbejder hver dag på at forbedre klubben. Vi er hele tiden på udkig efter nye medlemmer og frivillige til klubben, spillere såvel som trænere, eller folk der blot vil bidrage til klubben,” fortæller Donatas Siniakovas.

Donatas Siniakovas store engagement for basketball smitter også af på børnene, de unge og deres forældre, så de ugentlige træninger bliver en vane.

”Jeg håber på, at jeg i fremtiden kan få spredt min passion for basketball til resten af Danmark. Jeg drømmer om, at jeg kan være med til at opbygge basketballcentre, og derved åbne mulighederne for at fremtidens børn og unge kan lære at spille professionelt basketball i lokalområderne,” fortæller Donatas Siniakovas.