Pigebasket hitter i Ringsted Rats

Ringsted Rats har haft stor succes med pigebasket. I dag er cirka 20 procents af klubbens medlemmer piger, og det skaber glæde hos klubbens formand, Sonja Bomberg.

Layup, block, dunk. Basketball er en populær sport, men det kan være svært at tiltrække pigemedlemmer til klubben. Ringsted Rats har dog haft stor succes med at skabe et rent pigehold, hvor fokus er lagt på fællesskab og glæde.

”Der er forskellige behov for piger og drenge. Vi har lagt vægt på at bygge en kerne op med noget fællesskab. Jeg vil gerne, at pigerne vil sporten, men mest af alt hinanden, fordi det giver noget ekstra at komme om onsdagen og spille sammen med sine veninder,” siger Michelle Ingmann, der er træner for pigeholdet i Ringsted.

Aldersforskellen på holdet gør ingenting for pigerne, da basket ikke er en kontaktsport på samme måde som ved fodbold og håndbold. Træneren laver nogle justeringer på de bedste spillere, så alle får noget ud af træningen.

”Det er blæret at spille basket”

Pigerne i Ringsted er ikke i tvivl; fællesskabet betyder meget, men det er også sejt, at vise sine færdigheder frem til vennerne i frikvartererne og kunne noget anderledes end de andre.

”Det er blæret at spille basket og være bedre end de andre i skolen. Man kan sige ’se, hvad jeg kan’ og score et vildt mål. Det er ret sejt,” fortæller Emma Pihl, der selv spiller basket i Ringsted Rats.

I Ringsted har man også formået at fastholde pigerne i sporten efter oprettelsen af pigeholdet. Tidligere skulle de spille sammen med drengene, da de ikke var nok til deres eget hold, og det var ikke altid let:

”Det har været på drengenes vilkår, og der skal man være lavet af noget lidt sejt stof, hvis man er pige,” fortæller Sonja Bomberg.

Ringsted Rats lavede en dag kun for piger

En af Ringsted Rats succeser med pigebasket var initiativet ’Kun for piger’, som var en dag, hvor hallen blev indtaget af piger og mødre.

På selve dagen gennemførte pigerne et teknikmærke, hvor de var igennem stationer med blandt andet layups og skud. DGI-puljen ’Flere piger i basket’ gav et økonomisk bidrag til klubben, som blev brugt på dagen.

”Vi købte t-shirts, bolde og en nøglering, som pigerne kunne få med hjem. På den måde fik de noget, der signalerede ’basket’. Udover disse ting havde vi også købt en sandwich, som vi sad sammen og fik bagefter. Pigerne har også været gode til at tage en veninde med, for det sociale betyder rigtig meget for pigerne,” siger Sonja Bomberg.

Arrangementet annoncerede de i lokale aviser, via flyers på de forskellige skoler og reklame på Facebook, og der dukkede mange op på dagen. Det var så stor en succes, at klubben har planer om at afholde endnu en dag i 2018.