Skolebasket hitter: Nu spiller Vilfred i BørneBasket Aarhus

Et 6-ugers skoleforløb med basket gav Vilfred lyst til at spille mere. Da basketinstruktøren besøgte 2. klasses idrætstime havde Vilfred rørt en basketball to gange. Nu er han blevet en fast del af BørneBasket Aarhus’ U9-drenge.

I løbet af efteråret blev Vilfred Good sammen med sin skoleklasse introduceret til basketball af instruktører fra BørneBasketFonden. Børnene blev instrueret i forskellige aktiviteter og lege med bolden, og det har været til stor inspiration for Vilfred Good og klassekammeraten Aksel Rickers.

”Det var sjovt, når man scorede. Og at man kunne lære at bruge en bold. Vi lærte at drible, overhåndskast og underhåndskast og alt muligt,” fortæller Aksel Rickers, elev i 2. klasse på Gammelgaardsskolen i Aarhus.

”Ja, og jeg synes, det sjoveste var, da han spurgte, hvem der gerne vil gå til det,” supplerer Vilfred Good, elev i 2. klasse på Gammelgaardsskolen i Aarhus.

Og dem var han én af. Straks efter skoleforløbet endte, besluttede Vilfred sig for at dyrke basket i klub. Nu er han blevet U9-drengespiller hos BørneBasket Aarhus. Her træner han en gang om ugen, hvor han lærer at drible og skyde bolden i kurven med andre drenge på sin alder.

Børnene har det sjovt med basket

Hos BørneBasket Aarhus har de fået gode erfaringer med at tage imod spillere som Vilfred Good, da der efterhånden er flere elever, som finder vej til klubben efter et basketforløb i skolen. I klubben er de glade for at kunne understøtte børnenes motivation for fortsat at lege med bolden.  

”Børnene har syntes, det har været sjovt i skolen, og så vil de bare prøve igen. Når de så stopper i forløbene i skolen, er de kommet herhen for at have det sjovt med basket,” siger Nikoline Sandbäck, U9-drengetræner ved BørneBasket Aarhus.

Trænerne i klubben ønsker at give børnene det, de søger med basket – at have det sjovt med hinanden og bolden. Fokus er derfor ikke på, at spillerne skal blive store landsholdsstjerner, men på at bruge træningen til at spille en masse fed basketball.

Skolebasket er til gavn for både elever og lærere

De 6-ugers baskerforløb i skolen er blevet en etableret del af idrætsundervisningen på flere aarhusianske folkeskoler. På Åby Skole har de kørt forløbene et par år med stor succes, og motivationen synes, at være ligeså stor hos idrætslærerne, som hos eleverne.

”Børnene har virkelig syntes, det var spændende. Jeg kan jo også se, at rigtig mange børn begynder at spille basket ude i skolegården, når vi har forløbene,” siger Laust Bengtsen, idrætslærer på Åby Skole i Åbyhøj.

Når basketinstruktørerne besøger idrætstimerne, får lærerne mulighed for at iagttage deres elever, mens andre instruerer dem. Rollen på sidelinjen er gavnlig på flere måder, for det er også en position, der giver lærerne plads til at lade sig inspirere og få gode ideer af de elementer, som instruktørerne bidrager med.

De 6-ugers skoleforløb blev afsluttet med en basketballturnering den 10.-11. januar 2019 for de deltagende skoler, som var Åby Skole (Åbyhøj), Gammelgaardsskolen og Søndervangskolen (begge Aarhus). Skolebasketstævnet 2019 slog rekord med 700 deltagende børn fra 1.-4. årgang, som spillede 135 kampe på de to stævnedage.

Stævnet blev afviklet i samarbejde med BørneBasketFonden.