Skovbakken Bears satser stort i Aarhus N

Skovbakken Bears ønsker 200 flere medlemmer over de næste 4 år. Det skal ske igennem et samarbejde med DGI Basketball og BørneBasketFonden.

Skovbakken Bears vil have endnu flere børn til at spille basketball i Aarhus N. Foto: Skovbakken Bears

Bjørnen udvider sit territorium: Skovbakken Bears, DGI Basketball og BørneBasketFonden har indgået et samarbejde om at få endnu flere børn til at spille basketball i Aarhus N, som er en bydel i en rivende udvikling. Der forventes op mod 15.000 nye tilflyttere inden for nærmeste fremtid.

Samarbejdet skal hjælpe Skovbakken Bears med at blive 200 flere medlemmer i 2024, og skal sikres igennem et stærkt samarbejde med de omkringliggende skoler.

Skoler skal starte eget Bears-hold

For at sikre, at alle børn stadig kan gå til basket og blive en del af foreningslivet, ønsker Skovbakken Bears at flytte sporten hen til børnene. Fire strategisk udvalgte skoler er med i projektet, hvor der hos alle laves Jr. NBA, som er et forløb i indskolingen, samt et forløb i udskolingen.

Derudover er målsætningen, at hver skole skal starte sit eget Bears-hold. Denne strategi passer også godt med det fokus, som DGI Basketball har i Aarhus, forklarer Mads Bojsen, konsulent hos DGI Basketball.

"DGI har et overordnet fokus på at få flere børn og unge til at blive en del af foreningslivet. Med det meget tætte samarbejde, DGI Basketball, BørneBasketFonden og Skovbakken Bears har, er vi kommet rigtigt godt i gang med at få mange nye børn i Aarhus N til at spille basketball. Det er en udvikling, vi ser i hele landet, og som vi ser frem til at sætte endnu mere lokalt tryk på i Aarhus, når coronasituationen er overstået," siger Mads Bojsen.

Inden coronavirussen satte alt på pause, var der startet forløb op i hele 24 klasser spredt på de fire skoler og klassetrin fra 0. til 7. Omkring 600 børn i bevægelse med basketball styret af dygtige instruktører mindst én gang om ugen, plus hvad det fører med af spil i frikvarter, SFO og fritid.

Aarhus N skal summe af basketball

Medlemstallene hos Skovbakken Bears viser, at der allerede i år er stor fremgang. Fra 276 medlemmer i 2018 til 312 medlemmer i 2019 viser en flot fremgang på 36 medlemmer. Jens Jensen fra Skovbakken Bears’ bestyrelse er også begejstret for samarbejdet.

”Der er et stort potentiale i Aarhus N, og med dette samarbejde kan vi opfylde vores målsætning om at blive 200 flere medlemmer inden 2024 samt få udbredt basketball til hele Aarhus N. Via en målrettet indsats ude på skolerne kan vi skabe en øget interesse for verdens bedste sport. Aarhus N skal summe af basketball. Det skal sikres igennem skoleforløb, Jr. NBA og camps i alle ferier, som er aktiviteter, som BørneBasketFonden og DGI Basketball udbyder. Det er afgørende, at vi kan have BørneBasketFonden og DGI med ombord,” siger Jens Jensen.

BørneBasketFonden og DGI Basketball er glade for dette samarbejde og håber, at lignende samarbejder med andre lokale århusianske klubber, som også ønsker medlemsvækst, kan etableres på sigt.