”Space Jam” er født – basketballhold for unge med særlige behov har været en stor succes

Medlemmerne af det nystartede basketballhold har rykket sig meget på bare få måneder. Nu har holdet fået et navn.

Med medaljer om halsen kan spillerne på Space Jam stolt vise holdtrøjerne frem foran familien. Foto: Frederik Vrist Hansen

Det er de brede smil som er fundet frem, idet spillerne fra Jyllands første basketballhold for unge med særlige behov stolt kan vise holdet frem foran familien til årets juleafslutning i klubben. I dag, onsdag den 1. december, var mor, far og søskende inviteret med på banen til en let træning, hvorefter holdets nye trøjer skulle vises frem for første gang, med holdnavnet ”Space Jam” printet på ryggen.

Store fremskridt at spore

Vi er startet godt ud, fortæller holdets træner Birna Ballisager, der ikke tøver med at kalde holdet en succes. På de tre måneder holdet har eksisteret, har der været stor glæde og fremskridt at spore blandt spillerne:

”Vi har startet ud i det små og haft fokus på at gå langsomt frem, så alle kan være med og få de succesoplevelser, de kommer efter. Det er tydeligt at se nogle klare forbedringer. Både i forhold til fællesskabet på holdet, men også hvad angår deres motoriske sanser.”

Det er et lille hold, som i øjeblikket kun tæller fem spillere, hvilket Birna Ballisager ser som en styrke på et hold med børn med så forskellige behov:

”Vi er nogle gange tre trænere til fem børn, så normeringen er ret høj. Det kan være nødvendigt for at kunne rumme og give plads til børnenes diagnoser og udfordringer til en træning, hvor der skal være plads til både spil, sjov og leg.”

Inspireret af Snurre Snup og Michael Jordan

Et af dagens helt store højdepunkter var naturligvis medaljeoverrækkelse og afsløringen af holdnavn og de nye holdtrøjer. Bolden var givet op til spillerne selv, som i fællesskab kunne stemme om holdnavnet.

Med både spiller- og holdnavn på trøjerne, er de alle klar til at give den gas i gen i det nye år.Med både spiller- og holdnavn på trøjerne, er de alle klar til at give den gas i gen i det nye år.Foto: Frederik Vrist Hansen

Valget faldt på ”Space Jam”, inspireret af den animerede spillefilm fra 1996 med samme navn, hvor basketball-legenden Michael Jordan skal lære Snurre Snup og de øvrige medlemmer af Looney Tunes-slænget at spille basketball.

Plads til flere medlemmer

Efter nytåret og en god lang juleferie vil Space Jam atter være at finde i idrætssalen på Vestergårdsskolen i Viby fra januar af. Her træner de 45 minutter ad gangen, for også at give plads til dem på holdet som ellers ville have svært ved en længere træning. Nye medlemmer er forsat velkommen til at komme og prøve, om holdet er noget for dem, slår Birna Ballisager fast:

”Får vi mange nye, er vi åbne for at starte endnu et hold i forlængelse af det andet. Ellers skal vi nok sørge for, at nye medlemmer bliver taget godt i mod på det nuværende hold.”

Space Jam træner som udgangspunkt hver onsdag på Vestergårdsskolen i Viby. For mere info om holdet, besøg da Viby Basketballs hjemmeside www.vibybasket.dk, hvor kontaktoplysningerne på holdets træner, Birna Ballisager, også er at finde.

Space Jam (2)