SUW er et fast kryds i Mettes kalender: Det er en super inspirerende weekend

Mette Kugelberg Nielsen fra Slagelse Basketball Klub er fast deltager, når DGI Basketball og Danmarks Basketball Forbund hvert år inviterer til SUW – SuperUddannelsesWeekend – første weekend i september. 2019 var ikke anderledes.

Mette Kugelberg Nielsen fra Slagelse Basketball Klub deltog i år i Familiebasketkurset i forbindelse med SUW'en. Hun ses her i en læringssituation på gulvet til venstre i det sorte tøj. Foto: Tom Andreasen

Mange danske basketballtrænere ved godt, at første weekend i september skal holdes fri for aftaler. Det er nemlig årets største uddannelsesweekend for basketballtrænere, hvor der er rig lejlighed til at blive inspireret, fordybe sig og netværke med kollegaer fra andre klubber.

”Jeg har været med i rigtig mange år. Min oplevelse er, at SUW’en er super inspirerende, og at indholdet på kurserne er meget håndgribeligt. Som regel kan man nærmest bare gå hjem og starte dagen efter,” udtaler Mette Kugelberg Nielsen, formand i Slagelse Basketball Klub.

Hun og en bestyrelseskollega havde i år taget turen til Svendborg for at være med på Familiebasketkursus. Familiebasket er et nyt koncept, hvor familier med børn i alderen 3-6 år har mulighed for at dyrke motion sammen på basketballbanen. Træningen udvikler børnene motorisk, socialt og kognitivt, og giver samtidig de voksne sved på panden.

”Vi har over de seneste sæsoner snakket om at få flere forældre med. Her er Familiebasket helt oplagt, så det måtte vi høre mere om, og så ønsker vi helt generelt at aktivere flere af de helt små børn. Vi har lavet forløb i børnehaver og tidligere udbudt Nanobasket, så vi har prøvet lidt af, men vi vil gerne mere,” fortæller Mette Kugelberg Nielsen.

Nu vil Slagelse Basketball Klub i gang med Familiebasket

Derfor var det heldigt, at der igen i år var smæk for skillingen til SUW'en. Efter Familiebasketkurset føler hun sig sammen med hendes medrejsende bestyrelsesmedlem klar til at starte Familiebasket i Slagelse Basketball Klub.

”Nu vil vi bare gerne hurtigt i gang. Det er lige til at gå til, og vi tænker faktisk også, at det er en god måde at aktivere flere ungdomsspillere på i forhold til at få dem ind som hjælpetrænere eller ekstra hænder til forældre, der kommer med flere børn,” siger Mette Kugelberg Nielsen.

Hun har kun roser til overs for den store uddannelsesweekend, som hun også mener er en kraftig indikation af, at DGI Basketball og Danmarks Basketball Forbund mener det seriøst, når de siger, at de arbejder med at få så mange som muligt til at spille basketball, at klæde de danske trænere bedst muligt på og gøre det så let som muligt for klubberne.

”Det er jo super smart med én samlet weekend. Det er nemmere at koordinere som formand. Måske det dog kunne være en fordel af afholde weekenden nær sæsonafslutningen i stedet. Det ville gøre det nemmere for trænerne at planlægge den nye sæson og arbejde med de indtryk, de har fået. Sådan oplever jeg det selv, så jeg synes, at tanken er interessant,” slutter Mette Kugelberg Nielsen.

Kort om SuperUddannelsesWeekend

  • SuperUddannelsesWeekend (også kendt som SUW) arrangeres i et samarbejde mellem DGI Basketball og Danmarks Basketball Forbund, og finder sted første weekend i september
  • Formålet er at samle en lang række kurser og uddannelser for trænere (og lidt til dommere) – nye som rutinerede – op til sæsonstart, så de er klædt på til den kommende sæson
  • SuperUddannelsesWeekend fandt sted 31. august - 1. september 2019 med et rekordhøjt antal trænere  133 trænere fra hele landet var med mod 122 i 2018
  • DGI Basketball og Danmarks Basketball Forbund mener, at uddannelse af trænere (og dommere) er vigtigt for at få flere til at spille basketball og motivere dem, der allerede spiller, til at fortsætte