Deltag i Jr. NBA med din skole

Jr. NBA er Danmarks største skoleturnering. NBA har udnævnt BørneBasketFonden som officiel samarbejdspartner, og det er dermed dem, der står for at afholde turneringen, men DGI Basketball er med på sidelinjen.

Jr. NBA løb første gang af stablen i foråret 2017, hvor 30 skoleklasser og fritidsklubber deltog i det, der siden er blevet landets største skoleturnering i basketball. Allerede året efter var turneringen nemlig vokset til 60 skoleklasser og fritidsklubber, og i den seneste udgave i 2019 var hele 90 folkeskoleklasser og fritidsklubber med.

Skolerne og fritidsklubberne kommer fra hele Danmark. Hver skoleklasse eller fritidsklub deltager med hver 15 spillere fra 4. og 5. klasse. Det betyder, at små 1.500 børn indirekte bliver en del af verdens bedste basketballliga, NBA.

Skolerne og fritidsklubberne har selv udvalgt spillerne til holdene, som efter lodtrækning har fået tildelt et ægte NBA-holdnavn og dertilhørende originale spilleruniformer.

Ved turneringens finale får børnene, ud over masser af sjove kampe og fællesskab, lejlighed til at møde en af NBA-stjernerne, som træner børnene, laver tricks og stiller op til selfies, autografer, snak og masser af high fives. 

Forud for turneringsstarten har alle hold haft mulighed for at træne med en professionel basketballtræner fra BørneBasketFonden, så de på bedst mulig vis er klædt på til kamp.

Hvis din skole eller fritidsklub ønsker at høre mere om Jr. NBA eller deltage, er du velkommen til at kontakte os for mere information.