Åbent hus: Seniorer fra hele landet inviteres til at gribe bat og bold

Bordtennisklubber over hele landet inviterer interesserede over 60 år til at komme og prøve bordtennis i uge 37. Idrætten byder på masser af god motion, sjov, hygge og fællesskab, og det er nemt at komme i gang med at spille.

Masser af sjov og hygge, spændende spil med bat og bold, god træning af krop og sind samt nye venner og bekendte i et fedt fællesskab. Oplevelserne og fordelene er mange, når man spiller bordtennis – også hvis man er kommet lidt op i årene. 

Derfor inviterer 42 klubber fra hele landet alle interesserede seniorer fra deres lokalområde indenfor til at prøve kræfter med bordtennis som en del af det landsdækkende Bat 60+-projekt, der er blevet til i et samarbejde mellem DGI Bordtennis og Dansk Bordtennis Union.

Bordtennis er en fantastisk idræt, hvis man har lidt skavanker, og du får masser af sved på panden, konkurrence og fællesskab.

Gert Jørgensen, DGI Bordtennis

Målsætningen er at få flere seniorer til at gribe battet i de lokale klubber over hele landet, og netop bordtennis er faktisk en særdeles velegnet aktivitet, hvis man er kommet på den anden side af de 60 år.

"Bordtennis er et skægt spil, og som en ekstra gave får du trænet din balance og koordination, fordi bordtennis stiller krav til omgående reaktion. Det har betydning for din livskvalitet som +60’er. Samtidig er det let at variere spillet i tempo og intensitet," udtaler Albert Gjedde, professor i neurobiologi og farmakologi ved Københavns Universitet.

Nybegyndere som øvede kan stifte bekendtskab med bordtennis

Det er ikke kun balance, koordination og reaktion, der styrkes og vedligeholdes, når du spiller bordtennis. Hjernens planlægning og udøvelse af bevægelser bliver trænet samtidig med, at bordtennis er med til at hæmme fedme, aldersdiabetes og demens, ligesom idrætten har en skånsom virkning på hjerte og kar.

Med åbent hus-arrangementerne gør de medvirkende klubber en ekstra indsats for at lokale interesserede over 60 år – nybegyndere som øvede – kan stifte bekendtskab med bordtennis og alle de fordele, som idrætten byder på.

"Den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik viser, at der forventes komme over 100.000 flere over 60 år, og at mange af disse oplever et paradigmeskifte i form af større krav og ønske om bedre fysisk formåen selv i en høj alder. Det kan bordtennis gøre for dem," fortæller Gert Jørgensen fra BAT 60+-udvalget.

"Det er en fantastisk idræt, hvis man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra gamle dage. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning. Det betyder dog ikke, at man ikke stadig kan få masser af sved på panden, konkurrence eller fællesskab," slutter han.

Ta' til åbent hus: Find en klub i dit lokalområde

Vil du prøve at spille bordtennis og være en del af sammenholdet i din lokale klub, så mød op til åbent hus-dag i uge 37.

Der er arrangementer over landet - fra Hirtshals til Vejen, fra Odense til Helsingør, fra København til Bornholm.

Du finder lister med de medvirkende klubber delt ind efter geografi med spillesteder, datoer, tidspunkter og kontaktpersoner herunder.

Alle medvirkende klubber stiller bat, bold, borde og andre faciliteter til rådighed, så du kun skal koncentrere dig om at have det sjovt med bordtennis, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

Find din lokale klub her.