Bat60+ og DGI vil genrejse bordtennis for ældre i Storstrømsområdet

Tre klubber er allerede i gang, og 12 klubber står på spring. Bat60+ og DGI Storstrømmen ønsker at kickstarte Storstrømsområdet.

500 flere bordtennisspillere på den gode side af 60 år over de næste tre år i Storstrømsområdet. Det er det klare mål for et bordtennisprojekt i Storstrømsområdet, som skal skabe nyt liv i klubberne.

Prøvekørt hos tre foreninger

Projektet så dagens lys i uge 5, hvor det blev prøvekørt i tre foreninger i form af et Åbent hus-arrangement. De tre foreninger var Himlingøje GIF på Stevns, Nr. Alslev Boldklubs bordtennisafdeling, som ligger på Falster, samt Midtlollands BTK fra Maribo.

Ole Hückelkamp er med i arbejdsgruppen omkring Bat60+, og han fremhæver de tre klubbers lyst til at starte bordtennis op.

”Alle tre foreninger fik etableret en formel 60+ afdeling med 12-20 medlemmer. Grundstenen for medlemsvækst i Storstrømsområdet var dermed lagt,” siger Ole Hückelkamp.

Hvad er BAT60+?

Bat 60+ er et tilbud til folk over 60 år. Målsætningen er at få flere seniorer til at gribe battet og spille bordtennis i deres lokale klub – både begyndere, øvede og konkurrencespillere.

Medlemsvækst er altafgørende

Ole Hückelkamp understreger vigtigheden af medlemsvækst.

”Medlemsvækst er et centralt punkt, fordi det er forudsætningen for al vækst i området. Vi blev i arbejdsgruppen enige om et mål om 500 flere bordtennisspillere over 60 år over de næste tre år i Storstrømsområdet. Vi lægger meget vægt på en jævn fordeling i aldersgrupper og kommuner,” siger Ole Hückelkamp.

Projektet er et samarbejde mellem Bat60+ og DGI Storstrømmens senior- og sundhedsafdeling og er finansielt støttet af Velux Fonden og Danmarks Idrætsforbund.

Ikke kun for de ældres skyld

Formålet med projektet er ikke kun at få de ældre til at spille bordtennis. Det er meningen, at hele foreningen skal styrkes og være bedre til at rekruttere og fastholde ungdommen.

Derfor arbejdes der meget med mental sundhed i foreningerne ud fra ABC – Act, belong og commit. De tre hovedområder er vigtige for Ole Hückelkamp og resten af arbejdsgruppen.

”Vi fokuserer på ABC – at være aktiv og vise engagement i verdenen omkring dig, at have en følelse af at være en del af et fælleskab og at gøre ting, der giver mening,” siger Ole Hückelkamp.

Resultatet af en nedadgående kurve

Projektet i Storstrømmen er sat i søen for at vende den negative kurve, som der har været siden LFBTU – Lolland Falster Bordtennis Union – blev lukket.

”For få år siden var bordtennis meget populært helt fra Nakskov til Stubbekøbing, men da man nedlagde LFBTU og stiftede ØBTU (Østdanmarks Bordtennis Union, red.), var der ikke meget tilbage på Lolland-Falster. Nu er der groft sagt kun officielt bordtennis tilbage i Stege, Nykøbing Falster og Maribo,” siger Ole Hückelkamp.

Og denne udvikling ser ud til at blive vendt med den store interesse blandt klubberne.

Netværksmøde er næste step

De mange positive vinde skal nu samles op på et netværksmøde, hvor DGI Storstrømmen og Bat60+ er værter.

”Vi ønsker at styrke foreningernes netværk og give dem indsigt i de mange fordele, foreningerne kan få hos DGI. Det er også ekstremt værdifuldt at vidensdele og sparre på tværs af klubber,” siger Ole Hückelkamp. 

Over 20 foreninger er inviteret mødet 15. april 2020 på idrætshøjskolen Bosei i Præstø, og her skal den kommende tids indsatser diskuteres og planlægges med henblik på uge 37, hvor bordtennisklubber landet over holder Åbent hus.