Bordtennisstævner kører videre trods stramme restriktioner

Løbende justeringer af retningslinjerne udfordrer bordtennisverdenen, men stævnerne bliver heldigvis stadig afviklet.

DGI Bordtennis’ stævnearbejdsgruppe har haft et udfordrende år. Nye restriktioner og dermed en ny virkelighed har været hverdagskost for arbejdsgruppen, der planlægger og afvikler bordtennisstævner i hele landet.

Handler om at holde idrætten i gang

Maj-Britt Thomsen er med i stævnearbejdsgruppen og hun fortæller, hvordan 2020 har været et helt specielt år med stævner i blandt andet Esbjerg, Ølsted, Grenaa, Ry og Aabenraa.

”Det har været udfordrende at afvikle vores mange bordtennisstævner siden marts, men det vigtigste er at få afviklet stævnerne, så vi kan holde idrætten i gang. Et lille stævne er bedre end ingenting, så det handler om at tilpasse stævnet til ens lokaler,” siger Maj-Britt Thomsen.

Hun fortæller videre, at det generelt kræver mange flere ressourcer at afvikle stævner med corona-restriktioner, men glæden hos spillere, tilskuere og andre involverede er det hele værd.

Alle skal være trygge

Maj-Britt Thomsen var ansvarlig for et stævne tilbage i september, hvor der halvandet døgn inden stævnets start kom nye restriktioner. Det satte bordtennisfolkene på arbejde.

“Der var pludselig nok at se til, men i løbet af to timer var der lavet nyt program, så stævnet kunne afvikles i trygge rammer, siger Maj-Britt Thomsen og fortsætter:

”Det er et spørgsmål om vilje. Hvis man vil, kan man godt afvikle et stævne, men det kræver, at melder klart ud og har styr på protokollerne, så alle føler sig trygge,” siger Maj-Britt Thomsen.

Stor ros fra DGI Bordtennis

Den anderledes hverdag for stævnearbejdsgruppen er ikke gået ubemærket hen.

”Stævnearbejdsgruppen fortjener stor ros. De har konstant omstillet sig til nye restriktioner, og hele vejen igennem har de taget det i stiv arm. Jeg og resten af DGI Bordtennis har ikke en finger at sætte på indsatsen,” fortæller Henrik Møller, konsulent hos DGI Bordtennis.

Senest er der ændret på retningslinjerne i 38 kommuner, og her bliver der naturligvis ikke afholdt stævner i øjeblikket. DGI Bordtennis følger nøje med i udviklingen, så aktiviteterne kan tilpasses virkeligheden.