DGI Bordtennis på banen med seniorprojekt

DGI Bordtennis har startet et projekt med henblik på at skabe flere bordtennisstævner for spillere over 60 år. Flere seniorer skal også lære at gribe til battet. Bordtennis er nemlig fantastisk ideelt for idrætsudøveren med nogle år på bagen.

Bordtennis er en ideel idræt, hvis man er kommet lidt op i alderen, og kroppen eksempelvis ikke længere kan holde til mere fysisk betonede idrætter.

For 2-3 år siden opstod der et behov for flere bordtennisstævner for +60'ere i det københavnske og nordsjællandske. Mange klubber i regionen havde spillere, der var interesserede i at prøve sig selv af mod andre til stævner, men der blev mest udbudt forholdsvis lukkede stævner blandt nogle få store klubber.

For at imødekomme denne tendens begyndte man i DGI Bordtennis at arbejde mere målrettet med at skabe forskellige stævnetilbud, der kunne matche den stigende efterspørgsel. Allerede i dag har dette arbejde udmøntet sig i, at der på årsbasis i området udbydes 6-8 stævner med deltagelse af mere end 70 spillere i gennemsnit over 60 år i københavnske og nordsjællandske.

Flere stævner, flere spillere

Netop denne succesfulde udvikling er baggrunden for, at DGI Bordtennis fra årsskiftet har iværksat et foreløbigt 1-årigt projekt med fokus på at skabe flere stævnetilbud for spillere over 60 år på landsplan samt få flere ældre motionister til at vælge bordtennis som deres idræt. Potentialet er der nemlig. Projektet har man kort og godt valgt at kalde '60+'.

”Vi har allerede fået arrangeret et stævne på Sydsjælland her i april, og herefter står henholdsvis Fyn og Jylland for tur. Planen er at finde en klub eller et sted i det pågældende område, hvor vi kan invitere til stævne. Herefter udbyder vi tilbuddet bredt igennem lokale netværk, så det også kommer ud til folk, som ikke i forvejen spiller i forening eller klub,” udtaler Gert Jørgensen, udvalgsmedlem i DGI Bordtennis.

Bordtennis er nemlig en helt ideel idræt, hvis man er kommet lidt op i alderen og må indse, at kroppen ikke længere kan holde til lidt mere fysisk betonede idrætter som eksempelvis fodbold, håndbold og badminton.

”Bordtennis er fantastisk, hvis man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra gamle dage. Der er jo ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning, men det betyder ikke, at man ikke stadig kan få masser af sved på panden eller fællesskab,” fortæller Gert Jørgensen.

Spiller med sandpapir

I forbindelse med stævnerne arbejder DGI Bordtennis også på at lave forsøg med 'sandpapirbordtennis'. Her skifter man simpelthen gummibelægningen på battene ud med sandpapir, da det giver en helt anden dimension. Så kan man nemlig ikke skrue bolden.

”I bund og grund går bordtennis jo ud på at skrue så meget, man kan for at gøre det besværligt for modstanderen. Hvis man skifter belægningen til sandpapir, kan man kun slå bolden lige over, og det giver et helt andet spil, der både er sjovt for rutinerede som nybegyndere. Vi er de første, der laver det for +60'ere inden for landets grænser,” påpeger Gert Jørgensen.

Om alt går vel bliver sandpapirbordtennis en fast bestanddel af de stævnetilbud, der vil dukke op rundt omkring over hele landet det næste år kølvandet på projektet. Forhåbentligt kan dette lille skæve initiativ også være medvirkende til at få flere nye spillere over 60 år til at gribe til bat og bold.

Mere information

Ønsker du at høre mere om projekt 60+, er du velkommen til at kontakte Gert Jørgensen, udvalgsmedlem ved DGI Bordtennis, på tlf. 2735 5455 eller mayo@os.dk.