Flere og flere bordtennisklubber åbner dørene for børn og unge

Flere bordtennisklubber end sidste år deltager til årets åbent hus-arrangement for børn og unge, og det lover godt for bordtennisuniverset i fremtiden.

Åbent hus-arrangementer for børn og unge i uge 35 popper op over hele landet Foto: Nils Rosenvold

I næste uge går det løs, når bordtennisklubber landet over holder åbent hus for andet år i træk. Med 19 deltagende klubber sidste år og 32 klubber i år, tegner det til at blive et endnu større hit.

Åbent hus-arrangementerne starter sæsonen for bordtennis tidligere op end normalt, og det giver klubberne grobund for en god bordtennisforening. Samtidig får børn og unge muligheden for at prøve deres måske kommende idræt af og skabe nye fællesskaber.

Sidste års deltagelse vækker genklang

Flere af de deltagende klubber fra sidste års åbent hus deltager igen i år, og det er meget positivt. Men der er også kommet en del nye klubber til, som bordtenniskonsulent i DGI Bordtennis, Henrik Møller, håbede på efter sidste års arrangement.

”Sidste års åbent hus skulle lige rodfæste sig, før nye klubber deltager, og i år har vi skabt mere opmærksomhed på arrangementet i bedre tid. Samtidig har de frivillige fået set og sparret med hinanden efter sidste år,” siger han.  

Den ekstra opmærksomhed omkring arrangementet har lokket flere klubber til, og det bliver spændende at se, om det også påvirker deltagertallene. Henrik Møller fortæller, at DGI Bordtennis i år har inddraget omkringliggende skoler, som skulle hjælpe med at nå ud til børnene med tilbuddet.

Hjælpen er gensidig

Ved at dele arrangementet på intranettet, får skolerne vist, at de har gode tilbud i deres lokalsamfund. Det er en hjælp, der også gavner de deltagende børn, klubberne og DGI Bordtennis.

”Fordelen for klubbernes deltagelse er, at de får en god start på sæsonen, viser åbenhed og får et godt afsæt for at kunne udvikle foreningen. Men det er også en fordel for DGI Bordtennis, fordi vi så kan se, hvilke steder det giver mening at opbygge en indsats og lægge energien,” siger Henrik Møller.

Ifølge Henrik Møller skal det være værdiskabende både at afholde og deltage i arrangementet. Det giver værdi, at der kommer mange deltagere, men også ved at DGI Bordtennis hjælper klubben med at give deltagerne et godt produkt.

Fokuspunkter til fremtiden

En stor del af åbent hus-arrangementet er at hjælpe foreningerne med at udvikle sig. Det kan være at få nye spillere ind og at uddanne trænerne. Det vil DGI Bordtennis fortsat fokusere på.

”Derudover øver vi også klubberne i at gøre bordtennis nemmere og give det mere præg af hold og fællesskab, fordi det ellers er en meget individuel idræt,” siger Henrik Møller.

Sidste år deltog 119 børn og unge. Men det vigtige er, hvor mange der melder sig ind i klubberne efterfølgende. Ifølge Henrik Møller har de sat som mål, at 10% af deltagerne gerne skal blive i klubben.

I de kommende år vil DGI Bordtennis fortsat afholde arrangementet og skabe gode rammer for flere børn og unge, der vil lære nye tricks med bold og bat.