Flere piger griber battet: BTK Viby starter pigetrup

I BTK Viby er de blevet flere spillere rundt om bordet. Hver mandag møder 14-16 friske piger op til bordtennistræning. De udgør en ny pigetrup, som klubben har formået at starte op i samarbejde med DGI Bordtennis.

Det er de tidligere landsholdsspillere Pernille Agerholm og Pernille Søndergaard, der står bag opstarten af den nye pigetrup i BTK Viby, hvor de begge er trænere. De er glade for at udbrede sporten blandt flere piger og for at skabe nogle gode timer med bordtennis, der handler om mere end bare træning.

”Jeg synes, det er rigtig fedt, at det er en pigetrup, for det er nogle andre ting, man fokuserer på i træningen. Det er meget det sociale, og at det skal være hyggeligt at komme til træning. Vi kører nogle øvelser, som vi gør til normal træning, men samtidig har vi også noget leg og sjov,” siger Pernille Agerholm.

I samarbejde med DGI Bordtennis har trænerne været på et par skolebesøg, hvor de har spillet bordtennis med klassernes piger. Det har været medvirkende til den store tilslutning af pigespillere, som BTK Viby oplever lige nu.

Bordtennis samler veninder

Også pigerne er glade for, at det sociale aspekt bliver vægtet højt under træningen. De fortæller, at bordtennis er blevet en helt ny ting i deres klasser, og at pigetruppen er en god mulighed for at hygge sig med veninderne.

”Vi synes, det var rigtig hyggeligt med bordtennis i skolen. Og så var vi nogle piger, der besluttede, at vi skulle gå til det, og så blev det til holdet her. Og så hygger vi os bare og kommer hver gang, der er træning,” fortæller Alma Schjerlund, som netop er blevet medlem af BTK Viby.

Hun fortæller også, at bordtennis samler klassens piger om noget fælles, ligesom fodbold samler drengene. Alma Schjerlund og veninden Silje Aagaard synes generelt, at det er fedt med et pigehold, fordi det er en ny og anderledes måde at være sammen på, og fordi man får mulighed for at lære nogle nye at kende.

Skolebesøg fik stor betydning

Det har længe været et ønske for Pernille Agerholm og Pernille Søndergaard at udbrede sporten og få flere piger til at gribe battet. Derfor har de ad flere omgange forsøgt at tiltrække pigespillere til BTK Viby, men uden held.

”Vi startede med at lave nogle opslag på Facebook i forskellige grupper i Aarhus og omegn, og vi hængte plakater op ude i byen, men det gav ikke noget. Så vi fik arrangeret med DGI, at vi kunne lave nogle skolebesøg, og det har gavnet rigtig meget. Vi har været ude på to skoler, hvor vi efterfølgende har fået 14-16 spillere, der er startet til bordtennis,” fortæller Pernille Agerholm.

I forbindelse med skolebesøgene fik pigerne et gavekort med fire gratis træninger hos BTK Viby med hjem, og flere af pigerne har derefter meldt sig ind i klubbens pigetrup. I BTK Viby er de glade for de nye medlemmer og håber, at der kommer flere piger i alderen 7-18 år, som synes, det kunne være sjovt at spille bordtennis.

Fakta om forløbet

  • I samarbejde med DGI Bordtennis har BTK Viby afviklet træninger på skoler i Viby under navnet Bordtennis i skolen
  • Træningerne har foregået i idrætstimer for to skoleklassers piger og er blevet afviklet af trænere fra BTK Viby
  • I forbindelse med skolebesøgene har DGI Bordtennis sparret med klubben før, under og efter forløbene
  • DGI Bordtennis har desuden bidraget med drikkedunke og gratis prøvetræninger til alle deltagere
  • Som følge af skolebesøget og de gratis træninger i BTK Viby har 30 procent af pigerne meldt sig ind i klubben