Kæmpe bordtennissucces med åbent hus i RBC

RBC Bordtennisklub er én af de mange klubber landet over, der afholdte åbent hus for børn og unge i uge 35.

Der lyttes koncentreret, når ungdomstræner Sofie Bak Jensen giver tips til at få styr på baghånden. Foto: Cathrina Meyer

I kælderen under Åby Bibliotek lød hurtige skridt og grin fra børn og unge, der spændt var mødt op til åbent hus i RBC Bordtennisklub. Her kunne nye som rutinerede få en smagsprøve på bordtennis i RBC.

Netop en smagsprøve på bordtennisuniverset, er ifølge bordtenniskonsulent, Henrik Møller, en del af formålet med uge 35.

”Formålet med ’Børn og unge med bat og bold’ i uge 35 er, at hjælpe klubberne med at få en god start på ungdomstræningen og hjælpe med rekrutteringen af ungdomsspillere til klubben,” forklarer han.

Rekordmange fremmødte

I år er første år DGI Bordtennis kører kampagnen ”Børn og unge med bat og bold”, og det har været en stor succes med i alt 18 deltagende klubber.

Ungdomstræner i RBC, Sofie Bak Jensen, deler samme begejstring.

”Der var ni fremmødte børn og unge, hvilket er en kæmpe succes. Sidste år havde vi to ungdomsspillere i klubben til første træning, så det er ny rekord i år,” fortæller hun.

Blandt de i alt ni fremmødte børn i RBC Bordtennisklub, var der fem nye ansigter i klubben. Mens nogle havde helt styr på forhånd og baghånd, var det for andre det første møde med bordtennisbattet.

Givende samarbejde

Sofie Bak Jensen er overbevist om, at samarbejdet mellem RBC Bordtennisklub og DGI Bordtennis har båret frugt.

Det har været et godt samarbejde. Det har været godt med sparring, og effektivt at DGI Bordtennis har sørget for bat, bold og drikkedunk til alle spillere. Det er helt klart også skyld i fremmødet i år.

Sofie Bak Jensen

RBC Bordtennisklub håber på at kunne dele deres glæde for bordtennis med mange flere børn og unge i fremtiden.

”Bordtennis er så fed en sport, da der både er taktik, teknik og fysik i spillet. Og det vil vi gerne dele med så mange som muligt,” fortæller hun begejstret.

Samme ønske deler Henrik Møller og forklarer, at DGI Bordtennis derfor hjælper klubberne på vej efter åbent hus-arrangementerne.

”DGI Bordtennis tilbyder efterfølgende at komme ud til foreningerne og klæde de trænere på, som skal varetage begyndertræningen. Det gør vi ved at give eksemplar samt introduktion til TrænerTavlen som redskab og omdrejningspunkt for begyndertræningen,” siger han. 

Fællesskab i fritiden

At få flere unge og børn til at spille bordtennis og deltage i foreningslivet, er ifølge Sofie Bak Jensen, afgørende.

Det er vigtigt at få flere børn og unge til at deltage i foreningslivet, fordi foreningslivet har så meget glæde og fællesskab at byde på. Derudover er det super god motion og bevægelse for de unge

Sofie Bak Jensen

Som ungdomstræner i klubben, bliver Sofie Bak Jensen motiveret af at se spillerne udvikle sig på flere måder.

”Det er motiverende at se børn og unge udvikle sig, både rent spillemæssigt, men også personlighedsmæssigt. Hos os kommer man ikke kun for at dygtiggøre sig, men også for at møde nye venner og have det sjovt,” forklarer hun. 

Træningen i RBC Bordtennisklub var fyldt med sjove lege og øvelser.Træningen i RBC Bordtennisklub var fyldt med sjove lege og øvelser.Foto: Cathrina Meyer

Lovende bordtennissæson

RBC Bordtennisklub er glade for opbakningen til dette års åbent hus og glæder sig til den kommende sæson.

"Vi håber på, at vi med det her åbent hus-arrangement kan sætte et smil på de fremmødte børns læber, og at nogle af dem har lyst til at blive hængende og gå til bordtennis her i RBC Bordtennisklub," siger hun.

I RBC Bordtennisklub træner ungdomsspillerne hver mandag fra kl. 16.45-18.00.