Kirsten på 71 år mærker konstant fremgang

Efter sin debut som bordtennispiller for fire år siden nyder Kirsten Marner den motion, det hjernearbejde og det sociale liv, som spillet giver i klubben

60+'erne spiller bordtennis i den ombyggede Absalonskirke i København, bl.a. Kirsten Marner bagest til højre Foto: Gert Jørgensen

Lokalet er et tidligere kirkerum. Fire bordtennisborde fylder gulvet, mens de ivrige efterlønnere og pensionister over 60 år danser omkring dem i kampen om de små, hvide bolde.

Stedet er Absalonskirken på Vesterbro i København, anledningen er de første to stævner for en snes bordtennisspillende 60+, der har været med til indvie den ombyggede kirke.

En af spillerne er 71-årige Kirsten Marner fra Brønshøj Bordtennisklub.

"Det er spændende at spille i kirken, men ellers har bordtennis været det bedste, jeg har oplevet efter at være gået på pension for fire år siden," fortæller hun.

Stor spilleglæde

Kirsten Marner havde aldrig prøvet at spille bordtennis før hun efter et langt arbejdsliv og slidte knæ ikke kunne genoptage ungdommens tennisspil.

"Jeg er også blevet meget glad for at spille bordtennis, mere end jeg var for tennis," siger hun og forklarer:

"Bordtennis er et mere socialt spil med flere forskellige mennesker på samme niveau som mig selv."

Derfor nyder hun også at spille i en klub, hvor der ud over træningen to-tre gange om ugen, også bliver plads til hyggesnakken.

Selv om man er blevet gammel, kan man godt blive bedre og mærke klar fremgang

Kirsten Marner, 71-årig bordtennispiller i Brønshøj

Kampe i kirken

Absalonskirken er en bygning, som Tiger-butikkernes ejer Lennart Lajboschitz købte i 2014 for at åbne det i foråret 2015 som et kulturhus.

Som bordtennisspiller var det let for ham at sige ja, da DGI Bordtennis' formand, Gert Jørgensen, kontaktede ham for et samarbejde.

"Jeg læste, at han købte kirken, og allerede dengang nævnte, at der skulle spilles bordtennis og skak i det nyombyggede hus. Og så kontaktede jeg ham," fortæller han.

I starten af september stillede en snes 60'ere op og tog hul på de to første formiddagsstævner i det tidligere kirkerum.

Bordtennis for 60+'ere

DGI Bordtennis driver seniorprojektet Bordtennis 60+.

Det består aktuelt i seks-til-otte stævner med deltagelse af mere end 70 spillere i gennemsnit over 60 år i første omgang i og omkring København og Nordsjælland. 

Læs om projektet her

Evig fremgang

Kirsten Marner er en af de bordtennisspillere, der nyder stævnerne i kirken.

Men især nyder hun at spille med bat og den lille bold.

"Jeg begyndte at spille bordtennis som 67-årig for at få noget at røre mig ved. Jeg gik hen til Gert Jørgensens klub Brønshøj Bordtennisklub og de tog så sødt imod mig, at jeg blev," husker hun om starten.

Som voksen begynder oplever hun stor nytte af at spille.

"Nu da jeg er startet sent med at spille, mærker jeg fremgang hele tiden. Så selv man er blevet gammel, kan man godt blive bedre," slår hun fast.

Men endnu bedre er det at gennemføre de ugentlige træningsdage.

"Jeg bliver i så godt humør af at spille og går altid fra klubben og kirken i godt humør."